Šiuolaikinio šokio gerbėjams - „Bičių sąskrydis“

Lapkričio 15, 16 ir 24 dienomis šokiui neabejingus žiūrovus kviečia festivalis „Bičių sąskrydis“. Jau penktą kartą organizuojamas renginys siūlo atrasti jaunuosius Lietuvos šokio meno kūrėjus ir susipažinti su jų naujausiais darbais.  „Kiekvienais metais festivalio meno kokybės kartelė vis kyla į viršų, todėl penktajame „Bičių sąskrydyje“ žiūrovų laukia trys šokio vakarai, atviri eksperimentams, menų sintezei, naujų šokio formų paieškai ir, be abejo, gyvoms emocijoms“, – teigė festivalio rengėjas Giedrius Kalinauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2013, 7:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:02 AM

Žiūrovai turės retą galimybę vienoje scenoje pamatyti Lietuvos aukštųjų mokyklų, profesionalių šokio teatrų ir neformalių šiuolaikinio šokio studijų jaunųjų kūrėjų darbus.  "Menų spaustuvėje"  Vilniuje festivalio svečių lauks jau Lietuvoje pripažintų šiuolaikinio šokio choreografų kūriniai bei naujosios kartos šokėjų darbai. Paskutinę festivalio dieną renginys persikels į kitą erdvę – menų fabriką "Loftas", kur žiūrovai pirmą kartą kartą galės stebėti ir užsienio svečio, garsios amerikiečių choreografės Rosannos Gamson bei jos šokėjų trupės ir Petro Lisausko (Lietuva) tarptaunį šokio projektą. Festivalį vainikuos atlikėjos Eglės Sirvydytės koncertas.

“Svarbu ugdyti ne tik jaunuosius kūrėjus. Taip pat labai svarbu auginti žiūrovą nuo jaunų dienų. Taip subręsta auditorija, kuri yra įdomi, gebanti mastyti ir atsirinkti, galinti ne tik imti, bet ir suteikti atgalinį ryšį kūrėjams. Todėl  per festivalį kviečiame stebėti, jausti, diskutuoti ir augti kartu su jaunaisiais kūrėjais”, – kalbėjo G.Kalinauskas.

Pirmąją festivalio dieną, lapkričio 15-ąją, bus galima pamatyti Vilniaus kolegijos auklėtinių Simonos Marijos Legenytės ir Pauliaus Prieveliaus choreografines kompozicijas. Šią dieną žiūrovai taip pat galės pasigrožėti Modesto Jančiulo, Dianos Pivoraitės ir Marijos Vojevudzkajos kurtais pasirodymais. Gintarė Marija Sčavinskaitė pristatys pagal Antano Škėmos romaną „Balta drobulė“ pastatytą kompoziciją, pavadinimu „Mūsų penki“. Choreografės Agnietė Lisičikaitė ir Sigita Juraškaitė pasirodymu “=Moteris?” bandys atsakyti į klausimą, ar moteris gyvenime ir visuomenės akyse yra tokia pati.

Antrąją festivalio dieną, lapkričio 16-ąją, šiuolaikinio šokio gerbėjai kviečiami įvertinti Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos Šiuolaikinio/modernaus šiokio 11-12 klasės mokinių sukurtas kompozicijas „Rutina“ ir „Quelle drole idee”. Savo kūrinius pristatys ir jaunoji šokėja Ana Marija Adomaitytė. Vienintelio mūsų šalyje municipalinio šokio teatro „Aura“ trupės šokėjai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis scenoje pasidalys su žiūrovais savo kūrybos vaisiu – būsimo spektaklio „D & G“, kurį įkvėpė dviejų lakūnų skrydis per Atlantą, eskizu.

Antrąją festivalio dieną pasirodys ir šiuolaikinio šokio studija „Ba.La.“ bei trupė „11 jonvabalių“. „Found of sounds” studijos vadovė Miglė Praniauskaitė pristatys netradicinį šiuolaikinio šokio ir hiphopo kultūros žaismą: šalia šokėjo Dovydo Strimaičio atsiras naujosios breiko šokėjų kartos atstovas b‘boy Deni, kuris per pasirodymą gyvai sukurs muzikinę numerio programą.

Festivalis neapsiribos tik pasirodymais: lapkričio 15 d. "Menų spaustuvės" Juodoji salė trumpam virs šokančiu kino teatru. Žiūrovams bus pristatyti per Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rengiamą tarptautinį projektą  „Vasaros MEDIA Studija/Summer Media“ 2013 metais sukurti šokio filmai „Synchro“, „First contact“, „A‘Mar“, „Falling“, „Breath“ ir „Faked David“.

Be filmų ir pasirodymų, festivalio rengėjai kviečia ir į atvirus šokio seminarus. Lapkričio 16, 17 d. šokio seminarą ves šiuolaikinio šokio ir fizinio pasirengimo mokytoja Riikka Ihalainen bei šokėja ir choreografė Rūta Butkus. Lapkričio 23, 24 d. judesio improvizacijų mokys Klaipėdos menininkų grupės „Žuvies akis“ choreografas ir šokėjas P.Lisauskas. Šie seminarai atviri visiems, kurie jau turi šokio pagrindus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.