D.Pulausko grupė Londono džiazo festivalyje gavo dovanų

Lietuvos džiazo ambasadorius – Dainiaus Pulausko grupės virtuozus (D.Pulauskas, Valerijus Ramoška, Liutauras Janušaitis, Kęstutis Vaiginis, Domas Aleksa, Linas Būda) – Londono džiazo festivalis pasitiko staigmenomis. Pagrindinėje festivalio salėje „Southbank Centre“ vietos lietuviai laukė muzikantų su plakatais, tautine juosta ir dovanomis.

D.Pulausko grupė debiutavo Londono džiazo festivalyje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
D.Pulausko grupė debiutavo Londono džiazo festivalyje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Nov 18, 2013, 11:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:18 AM

„Nesitikėjome tokio palaikymo!“ – džiaugėsi 52 metų klavišininkas ir kompozitorius D.Pulauskas. Viename didžiausių pasaulio džiazo festivalių Lietuvos grupei buvo parodyta didelė pagarba. Jos pasveikinti atvyko pats festivalio direktorius Johnas Cummingas, o koncerto klausėsi įtakingi džiazo kritikai.

Penkias valandas trukusiame būrio atlikėjų maratone D.Pulausko kolektyvui teko groti ilgiausiai – jis pristatė valandos trukmės programą, sudarytą iš naujausio autorinio klavišininko albumo „Mixtum compositum“ kūrinių. Koncertą įrašė BBC 3 radijo laida „Jazz Line-Up“. Tačiau jos eterio bangomis greičiausiai sklis ir kitų D.Pulausko albumų muzika, mat britai gavo juos dovanų, susidomėję vilniečio kūryba.

„Viename svarbiausių pasaulio džiazo festivalių D.Pulausko grupė atliko dvigubą misiją: pristatė aukščiausio lygio Lietuvos džiazą ir atgaivino tautiečių pasididžiavimo Lietuva jausmą“, - taip gastroles įvertino grupės prodiuseris Antanas Gustys.

Šiemet šis kolektyvas debiutavo ir išskirtiniuose Afrikos bei Kanados džiazo forumuose Keiptaune ir Otavoje. Tačiau Londono džiazo festivalis juos pranoko savo masteliu. Per dešimt dienų, iki lapkričio 24-osios, čia bus surengta 300 koncertų 60 įvairiausių miesto erdvių – nuo koncertų ir teatrų salių iki bažnyčių.

„Nesuvokiama, kaip žmonės pasirenka, kur eiti“, - stebėjosi Londono džiazo festivalio užmoju D.Pulauskas. Jo paties koncerte atsitiktinių klausytojų greičiausiai nebuvo – niekas neskubėjo iš salės anksčiau laiko, nors grupė pasirodė paskutinė.

„Šie metai mums išskirtiniai pasaulinių festivalių gausa, - sakė Dainius, įrašęs į savo grupės biografiją jau 100 džiazo festivalių. – Tai ilgo ir stabilaus darbo rezultatas. Man ypač malonu, kad jis pasiektas nepataikaujant publikai, grojant muziką, kuri man artima“.

Visuose D.Pulausko grupės koncertuose skamba tik kolektyvo lyderio kompozicijos, į kurias jo scenos partneriai įlieja savo spalvų improvizacijomis. „Mane įkvepia grupės nariai, - pripažino Dainius. - Tai, kad kolektyvo sudėtis pasikeitė, bus juntama ir būsimajame mūsų albume, kurį įrašinėsime kitais metais. Idėjų jam jau prisikaupė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.