Sostinė pavirto didžiule fotogalerija

7-asis tarptautinis spaudos fotografijos festivalis „Vilniaus fotografijos ratas” iš nedideliam profesionalų būreliui skirto renginio išaugo į miesto šventę. Anksčiau pamatyti ir pakomentuoti šio festivalio dalyvių darbus galėdavo tik kolegos, o šiemet jie pristatyti kiekvieno praeivio teismui.  Gal festivalis padės atgaivinti ir kadaise populiarias diskusijas apie kultūrą sostinės gatvėse, tiksliau – kavinėse?

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Mikšionienė ("Lietuvos rytas")

Nov 19, 2013, 9:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:12 AM

Juk „Vilniaus fotografijos ratas” – jau ne tik gražus simbolinis renginio pavadinimas, bet ir realus maršrutas mieste. Jis prasideda Gedimino prospekte, tęsiasi Barboros Radvilaitės, Pilies, Vokiečių, Vilniaus gatvėmis, kol vėl išveda į pagrindinį miesto prospektą.

Tačiau ten nereikėtų ieškoti specialių stendų ar ant ištemptų virvių vėjo blaškomų atspaudų. Fotografų iš viso pasaulio darbai šį kartą eksponuojami įvairių kavinių, parduotuvių, bankų ir kitų pirmame aukšte įsikūrusių įstaigų vitrinose.

Kol kas organizatoriai turi daugiau darbų nei vietų jiems parodyti, todėl minėtose gatvėse įsikūrę verslininkai dar turi progą savo erdvėse pajusti fotografijos skersvėjį.

„Kviečiame verslo atstovus ir organizacijas, norinčias papuošti savo vitrinas fotografų darbais, įsitraukti į akciją. Visi kartu padarysime miestą gražesnį”, – kreipėsi į vilniečius festivalio organizatorius, Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis.

Pasak jo, „Vilniaus fotografijos ratas” bando parodyti, jog spaudoje dirbančių fotografų pasakojimai puikiai gali gyvuoti ir ne spaudoje.

Dažnai išsivadavusios nuo būtinybės iliustruoti tekstus fotografijos pasirodo netgi įdomesnės ir jausmingesnės.

Argi neįdomu vaikštinėjant vieno miesto gatvėmis pamatyti darbus, kurie leidžia akimirksniu atsidurti pačiuose įvairiausiuose pasaulio kraštuose, pajusti ten verdantį gyvenimą?

Jau septintus metus spaudos fotografai iš viso pasaulio ne tik atsiunčia savo kūrinius konkursui „Vilniaus fotografijos ratas”, bet ir mielai atvažiuoja patys skaityti paskaitų, pristatyti savo kūrybos ar tiesiog pasižvalgyti po miestą. Šiemet atvyko net vienuolika iš septyniolikos festivalio autorių. Pasak J.Staselio, kai kurie fotografijos meistrai vis sugrįžta į Vilnių.

Nuotraukų paroda mieste veiks iki gruodžio pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.