„Bičių sąskrydyje“ - garsi choreografė

Sekmadienį, lapkričio 24-ąją, vilniečiai ir miesto svečiai turės išskirtinę galimybę susipažinti su visame pasaulyje pripažintos choreografės Rosannos Gamson kūryba. Per šiuolaikinio šokio festivalio „Bičių sąskrydis ’5” uždaromąjį vakarą sostinės menų fabrike "Loftas" R.Gamson pristatys savo trupės ir lietuvio Petro Lisausko bendrą šokių projektą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 7:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:12 AM

Rosanna Gamson/World Wide” trupės nariai į Vilnių atvyko jau ketvirtadienį ir iki sekmadienio intensyviai ruošis pasirodymui. Po choreografinės dalies renginio žiūrovus ir dalyvius džiugins atlikėjos Eglės Sirvydytės koncertas.

R.Gamson – iš Niujorko kilusi choreografė, kuri su 1997 m. suburta trupe „Rosanna Gamson/World Wide” jau užsitarnavo vardą tarp šiuolaikinio šokio gerbėjų  visame pasaulyje. Nuo pat susikūrimo trupė aktyviai kuria šokio teatro spektaklius ir dalyvauja projektuose JAV, Kanadoje, Meksikoje ir Europoje. R.Gamson šokio spektaklius drąsiai kuria ne tik teatruose, bet ir netradicinėse šokiui erdvėse – universitetuose, meno galerijose ir muziejuose.

P.Lisauskas – vienas produktyviausių naujosios kartos Lietuvos šiuolaikinio šokio šokėjų ir  kūrėjų, aktorius bei asociacijos „Žuvies akis“ narys. Jis aktyviai kuria ir bendradarbiauja su Lietuvos ir kitų šalių choreografais. P.Lisauskas su R.Gamson susitiko šokio festivalyje Lenkijoje, susipažinę su vienas kito kūryba nusprendė pabandyti kurti kartu. Pasirodymas festivalyje "Bičių sąskrydis" žymės šių kūrėjų bendradarbiavimo pradžią. 

„Festivalis "Bičių sąskrydis" visuomet stengiasi skatinti įvairiausias šokėjų bendradarbiavimo formas, todėl šį naujai besimezgantį projektą labai palaikome. Jis padės priartinti Lietuvos šiuolaikinį šokį prie pasaulinio lygio”, – teigė festivalio „Bičių sąskrydis ‘5“ rengėjas Giedrius Kalinauskas.

Ištrauka iš „Rosanna Gamson/World Wide” trupės pasirodymo „Layla“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.