Rekordinė Vyčio vėliava grįžta į Lukiškių aikštę

Milžiniška Vyčio vėliava grįžta į Lukiškių aikštę lapkričio 23-ąją, kai minima Lietuvos kariuomenės diena. Ji bus pakelta griaudžiant pabūklui šeštadienį 12 val. 15 min. Kaip sakė vienas pilietinės akcijos sumanytojų Deivydas Rimkevičius, rekordinę vėliavą teko nukabinti dėl senų, nepatvarių, 1956 m. statytų Lukiškių aikštės šviestuvų, prie kurių trosais buvo pritvirtinta vėliava.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-22 20:08, atnaujinta 2018-02-20 05:12

„Sovietmečiu statyti šviestuvai, ko gero, yra avarinės būklės, siūbuojantys, tad kilus bent kiek stipresniam vėjui galėjo nuvirsti”, – aiškino D.Rimkevičius.

Gavus Vilniaus savivaldybės leidimą,Lukiškių aikštėje buvo pastatyti nauji 12 metrų aukščio Vyčio vėliavos stulpai, ant kurių ir plazdės nuo šio šeštadienio į Lukiškių aikštę sugrįžtanti 5 metrų ilgio Vyčio vėliava.

Projekto atnaujinimo diena pasirinkta neatsitiktinai. Pasak kito šios patriotinės idėjos autoriaus Mindaugo Siaurio, Vyčio vėliava ir kariuomenė visuomet buvo neatsiejami: su Vyčiu laimėtas ne vienas mūšis, 1661 m. iš Vilniaus išvaryta carinės Rusijos kariuomenė, su šiuo simboliu vyko 1831 m. ir 1863 m. sukilimai, su šia vėliava 1918 vasario 16 d. paskelbta Lietuvos nepriklausomybė.

Planuojama, kad Vyčio vėliava virš Lukiškių aikštės plevėsuos daugiau kaip tris mėnesius.

„Akciją baigsime taip pat išskirtinę dieną - kitų metų vasario 16-ąją, - pasakojo projekto organizatoriai. - Tą pačią dieną peržygiavę Gedimino prospektu padovanosime šią milžinišką vėliavą bei akcijos nuotraukas Valstybei.“

Didžiulės Vyčio vėliavos iškėlimas Lukiškių aikštėje - ne pirma istorinio Lietuvos simbolio gerbėjų, susibūrusių į viešąją įstaigą „Mūsų vėliavos“, akcija. Plačiai nuskambėjo ir kitas šios organizacijos projektas, kai šių metų liepos 6-ąją Valstybės dienos proga Gedimino pilyje po daugiau kaip 200 metų buvo iškelta 10 Vyčio vėliavų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.