Norvegų dramaturgas A.Lygre viešės Vilniuje

Šių metų Naujosios dramos dienos, prasidėjusios lapkričio 19-ąją, jau eina į pabaigą – liko du užsienio dramaturgų skaitymai: Arne Lygre „Išnykstu“ (rež. Audronis Liuga) ir Larso Noréno „Šaltis“ (rež. Jonas Vaitkus). Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) atkreipia žiūrovų dėmesį, kad lapkričio 29 d. numatytas A.Lygre skaitymas „Išnykstu“  bus rodomas du kartus: 16 val. ir 19 val. Į savo pjesės pristatymą iš Norvegijos atvyks ir su žiūrovais susitiks dramaturgas A.Lygre.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:29 AM

A.Lygre – naujas šiuolaikinės dramaturgijos balsas. Jis yra parašęs šešias pjeses, išverstas į skirtingas kalbas ir statomas įvairiose pasaulio šalyse. Labiausiai A.Lygre išgarsino jo pjesių „Žmogus be priežasties“ ir „Išnykstu“ pastatymai "Odeon" teatre ir „La Colline“ nacionaliniame teatre Paryžiuje bei Oslo nacionaliniame teatre.

Naujosios dramos dienose jau buvo pristatytos trys teatro užsakymu sukurtos naujos lietuviškos pjesės – Teklės Kavtaradzės „Keletas pokalbių apie (Kristų)“ (rež. Tadas Montrimas), Gabrielės Labanauskaitės „Jeigu“ (rež. Loreta Vaskova) ir Mindaugo Nastaravičiaus „Demokratija“ (rež. Paulius Ignatavičius). Suomių dramaturgė Saara Turunen pristatė savo pjesę „Broken Heart Story“ („Sudaužytos širdies istorija“), pagal kurią pati autorė kuria LNDT spektaklį.

Gruodžio 1 d. 19 val. įvyks paskutinis šių metų Naujosios dramos dienų renginys – L.Noreno pjesės „Šaltis“ skaitymas, kurį su savo auklėtiniais, sukūrusiais vaidmenis ką tik įvykusioje „Atžalyno“ premjeroje, režisuoja J.Vaitkus.

Visi Naujosios dramos dienų renginiai nemokami. Bilietus į renginius iš anksto galima pasiimti LNDT kasose ar renginio vietose likus valandai iki jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.