Klaipėdos krašto auksakaliai kuria papuošalą Klaipėdai

Trečiąją savo parodą „Juvelyrika - gyvai“ Klaipėdos krašto auksakalių

Naujausi Vakarų Lietuvos juvelyrų darbai sudomino į parodos atidarymą neįprastoje vietoje gausiai susirinkusius žiūrovus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Naujausi Vakarų Lietuvos juvelyrų darbai sudomino į parodos atidarymą neįprastoje vietoje gausiai susirinkusius žiūrovus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 30, 2013, 5:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:39 AM

Jie galėjo dalyvauti loterijoje, o teisingai atsakę į klausimus apie juvelyriką gauti vertingų prizų.

Trečius metus gyvuojantis Klaipėdos krašto auksakalių cechas tradiciškai žmonėms apie save primena prieš Kalėdas ir pateikia žiūrovams, ką įdomaus sukūrė per metus.

Per pirmąją parodą autoriai stengėsi atskleisti kuo platesnį Vakarų Lietuvos juvelyrikos spektrą, pernai pateikę geriausius darbus jie bandė supažindinti su atskirų autorių kūrybos savitumais ir ypatumais.

Šįmet ne tik surengta paroda. Auksakaliai stengiasi supažindinti žmones su auksakalių amatu. Savo darbo stalus su būtiniausiais įrankiais pasistatę netoli centrinio įėjimo į prekybos centrą, jie ne tik dirba, bet ir atsakinėja į klausimus, kviečia žmones išbandyti savo jėgas apdorojant sidabrą tradiciniais auksakalystės būdais.

Juvelyrai sumanė sukurti Klaipėdai dedikuotą kaklo papuošalą „Palinkėjimai Klaipėdai“. Kiekvienas galėjo užrašyti savo palinkėjimus pajūriui. Dešimt įdomiausiųjų bus įamžinti sidabro koljė, kuris bus pristatytas po poros savaičių.

1782 metais Klaipėdos auksakaliai karaliui Friedrychui II įteikė prašymą leisti steigti auksakalių cechą ir po poros metų tokia privilegija jiems buvo suteikta. Klaipėdos juvelyrai džiaugiasi atgaivinę tradiciją ir siekia, kad papuošalai, paženklinti cecho įspaudu, būtų aukštos kokybės ir nepriekaištingo skonio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.