Geriausias mišrusis choras Lietuvoje - „Bel canto“

Vilniaus mokytojų namų mišrusis choras „Bel canto“ sekmadienį vakare pasibaigusiame Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurso finale laimėjo pirmąją vietą mišriųjų chorų kategorijoje. Vertinimo komisija vos ketverius metus gyvuojančiam „Bel canto“ skyrė aukščiausią įvertinimą. Antroji vieta atiteko chorui „Jaunystė“, trečiosios vietos nugalėtojais paskelbti chorai „Kamertonas“ ir „Pro musica“. Vilniuje vykusiame svarbiausiame šalies mėgėjų chorų konkurse varžėsi 38 pirmosios kategorijos suaugusiųjų chorai iš visos Lietuvos.

Choras "Bel canto".<br>Nuotr. iš choro archyvo
Choras "Bel canto".<br>Nuotr. iš choro archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-02 11:27, atnaujinta 2018-02-20 01:08

Choro „Bel canto“ meno vadovas Artūras Dambrauskas teigia, kad šis choro įvertinimas – kryptingo ir sunkaus darbo rezultatas: „Šiandien esu, ko gero, laimingiausias žmogus žemėje, nes mūsų visų bendromis pastangomis vos per ketverius metus padarėme tai, ko daugelis nesitikėjo ir apie ką dar visai neseniai net patys nedrįsome svajoti. Žaviuosi savo komanda – nuostabiausiais choristais, puikiais chormeisteriais ir profesionaliais vadybininkais – už jų atsidavimą, sunkų darbą. Šias aukštumas pasiekėme savo pastangomis, nes choras pats finansuoja savo veiklą, ieško mecenatų ir partnerių savo projektams. Tai žavi ir jaudina. Esu tikras, kad šis laimėjimas paskatins mus dar labiau tobulėti, įkvėps ir toliau kurti. Choras turi tikslą ir apsisprendęs dėl savo misijos - keisti bei stiprinti chorinės muzikos įvaizdį Lietuvoje. Dabar jau neabejoju, kad mums tai pavyks.“

Lietuvos suaugusiųjų chorus vertino tarptautinė komisija: dirigentas, pedagogas, Latvijos muzikos akademijos profesorius Romanas Vanagas, kompozitorius, dirigentas, pedagogas Vaclovas Augustinas, kompozitorė Zita Bružaitė, dirigentas, pedagogas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius Povilas Gylys, kt.

Lietuvos chorų sąjungos ir Lietuvos liaudies kultūros centro organizuojamas pagrindinis Lietuvos chorų konkursas rengiamas kas ketverius metus prieš Dainų šventę. Konkurso vienas iš tikslų – įvertinti šalies chorų meninį lygį ir paskelbti geriausius Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.