R.Tuminui – „Teatralo žvaigždės“ prizas

Rusijos teatro gerbėjai šeštą kartą išrinko savo mėgstamiausius režisierius, aktorius ir spektaklius. Laureatams Maskvos J.Vachtangovo teatre įteikti „Teatralo žvaigždės“ prizai. Apdovanojimų ceremonija buvo skirta ką tik mirusiam aktoriui Jurijui Jakovlevui, kuriam po mirties skirtas garbės prizas „Scenos legenda“.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

Dec 4, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:53 PM

Geriausiu spektakliu išrinktas režisieriaus Konstantino Bogomolovo Maskvos A.Čechovo dailės teatre (MCHT) pastatytas spektaklis „Idealus vyras“ pagal Oscaro Wilde'o pjesę. Geriausiu režisieriumi pripažintas Maskvos J.Vachtangovo teatro meno vadovas Rimas Tuminas už spektaklį „Eugenijus Oneginas“, kurį neseniai matė ir Lietuvos žiūrovai.

Apdovanotas ir dar vienas „Eugenijaus Onegino“ kūrybinės komandos narys – aktorius Vladimiras Vdovičenkovas, sukūręs šiame spektaklyje Atsargos husaro vaidmenį, gavo geriausio antraplanio aktoriaus prizą.

Beje, K.Bogomolovo (šis režisierius dirbo ir Lietuvoje – Vilniaus mažajame teatre šį sezoną pastatė spektaklį „Mano tėvas – Agamemnonas") spektaklis „Idealus vyras“ prizų teikimo ceremonijos išvakarėse sulaukė netikėto stačiatikių aktyvistų antpuolio. Praėjusią savaitę Maskvos A.Čechovo dailės teatre per spektaklio antrąjį veiksmą iš salės į sceną netikėtai įšoko skandalingai pagarsėjęs Stačiatikių bažnyčios aktyvistas Dmitrijus Enteo su juodai vilkinčia verkiančia mergina ir pradėjo šaukti: „Ką jūs darote?", „Tai šventvagystė!", „Liaukitės!".

Vėliau paaiškėjo, kad akcija buvo parengta iš anksto. Prieš spektaklį D.Enteo savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter" pranešė: „MCHT scenoje - sodomija, šventenybių išniekinimas, nuoga boba vaizduoja nukryžiavimą ir jai meldžiamasi. Mes padarysime tam galą!"

Anksčiau stačiatikių aktyvistai buvo parašę pareiškimą policijai, kuriame tvirtino, kad spektaklis „Idealus vyras" pažeidžia įstatymą dėl tikinčiųjų jausmų įžeidimo. Tačiau po incidento Vidaus reikalų ministerijos Maskvos vyriausioji valdyba pranešė: provokacijos dalyviai sulaikyti, spendžiamas klausimas dėl jų patraukimo administracinėn atsakomybėn.

D.Enteo radikaliomis akcijomis gina stačiatikybę ir tradicines vertybes. Jis surengė keletą provokacinių akcijų prieš gėjus, abortus, panko grupę „Pussy Riot", kurios dvi narės dabar kali už bandymą surengti politinį koncertą Kristaus Išganytojo katedroje.

„Idealaus vyro" premjera įvyko 2013 metų vasario mėnesį. Spektaklis sukėlė didelį atgarsį dėl daugybės asociacijų su dabartine Rusijos visuomenine ir politine padėtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą