Aktorius R.Kazlas Klaipėdoje skaitys K.Donelaičio „Metus“

Gruodžio 16 d. po ilgokos pertraukos su nauja programa į Klaipėdą sugrįš mėgstamas Lietuvos aktorius ir režisierius, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Rolandas Kazlas. Klaipėdos koncertų salėje 19 val. rengiamame koncerte, be R.Kazlo, dalyvaus varinių pučiamųjų kvintetas „Dūdūva“ (trimitai – Laurynas Lapė, Eugenijus Korablikovas, valtorna –Indrė Kulesevičienė, trombonas – Albinas Gražulis, tūba – Sergijus Kirsenka).

R.Kazlas Klaipėdoje skaitys K.Donelaičio "Metų" fragmentus<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Kazlas Klaipėdoje skaitys K.Donelaičio "Metų" fragmentus<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-13 18:53, atnaujinta 2018-02-19 20:20

Šventinėje programoje skambės fragmentai iš K.Donelaičio poemos „Metai“ ir Johanno Sebastiano Bacho, taip pat lietuvių kompozitorių Juozo Naujalio, Juozo Gudavičiaus kūriniai. Metams besibaigiant bus pasiūlyra prisiminti „Metus“, išskirtinį ir lietuvio širdžiai brangų poetinį kūrinį.

Tad visi galės mėgautis K.Donelaičio žodžiu ir muzikantų meistriškai atlikta J.S.Bacho muzika. "Pasitikime vėl atkopiantį poeto 300 metų jubiliejų klausydamiesi. Galbūt ir „žiemos narsai rūstaujantys“ nebus tokie baisūs. „Taipogi dabar jau vėl sviets sveikyt pradeda žiemą“, o sykiu – žiemą gimusį, bet lietuviškus pavasarį, vasarą ir rudenį mums padovanojusį, Kristijoną Donelaitį. Poetas rašė: „Dar yr tarplietuvninkų viernų gaspadorių...“ Tokių ir laukiame gruodžio 16d., pirmadienį, 19 val. Klaipėdos koncertų salėje", – teigia koncerto rengėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.