Auksakaliai su miestiečiais kūrė papuošalą Klaipėdai

Klaipėdos krašto auksakaliai gruodžio 14 d. pristatys uostamiesčiui sukurtą papuošalą „Palinkėjimai Klaipėdai“. Prie vėrinio kūrimo prisidėjo ir miestiečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 13, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:41 PM

Prieš porą savaičių trečiąją savo parodą „Juvelyrika – gyvai“ Klaipėdos krašto auksakalių cechas atidarė neįprastoje vietoje – prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Ir neapsiriko – čia buvo pilna smalsuolių. Jie galėjo dalyvauti loterijoje, o teisingai atsakę į klausimus apie juvelyriką gauti vertingų prizų.

Po parodos atidarymo juvelyrai supažindino žmones su auksakalių amatu.

Darbo stalus su būtiniausiais įrankiais pasistatę netoli centrinio įėjimo į prekybos centrą, jie ne tik dirbo, bet ir atsakinėjo į klausimus, kvietė žmones išmėginti savo jėgas apdorojant sidabrą tradiciniais auksakalystės būdais.

Prieš savaitę čia vėl veikė juvelyrų dirbtuvės – visi norintys gaminosi varines sagas ar auskarus su spalvingu emaliu.

O būrys juvelyrų dvi savaites kūrė papuošalą Klaipėdai. Jis pagamintas iš sidabro, puoštas auksuotomis detalėmis. 14 dalių vėrinyje išgraviruoti linkėjimai uostamiesčiui, kuriuos pasiūlė jo gyventojai.

„Tokiai bendrai kūrybai ryžomės pirmą kartą. Norėtųsi, kad tai taptų tradicija“, – sakė Klaipėdos krašto auksakalių cecho pirmininkas Viktoras Sitalo.

Papuošalo „Palinkėjimai Klaipėdai“ pristatymas. Gruodžio 14 d. 14 val. Klaipėdos prekybos ir pramogų centras „Akropolis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.