Įsimintiniausia Kauno menininke išrinkta kompozitorė D.Kairaitytė

Laureatė bus apdovanota sausio 10 dieną.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 20, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:04 PM

Kauno menininkus, per 2013 metus sukūrusius reikšmingus darbus, siūlė Kauno kūrybinės sąjungos. Rinkdama laureatą kolegija atsižvelgė į miestiečių balsavimo rezultatus.

„Įsimintiniausio Kauno menininko rinkimai yra išskirtiniai, nes laureatus išrenka patys kūrėjai. Tai tarsi menininkų padėka kolegoms už reikšmingiausius metų darbus, tuo pačiu įvertinimas ir parodyta pagarba“, – teigė Kauno menininkų namų atstovai.

D.Kairaitytė aktyviai ir nuosekliai puoselėja kamerinę muziką. Šiemet ji sukūrė vokalinį ciklą „Užkalbėjimai“, teatralizuotą kompoziciją „Trys panegirikos pagal Motiejų Kazimierą Sarbievijų“ balsui, fleitai, altui ir klavesinui, išleido pirmąją autorinę kompaktinę plokštelę „Regėjimai“.

Laureatė bus apdovanota sausio 10 dieną.

Šiemet tapti įsimintiniausiais Kauno menininkais taip pat pretendavo rašytoja Dovilė Zelčiūtė, tautodailininkas Kazimieras Martinaitis, tapytoja Aušra Barzdukaitė-Vaitkūnienė, architektas Algimantas Kančas su skulptoriumi Robertu Antiniu ir fotografas Mindaugas Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.