Trys karaliai Kaune surengė eitynes

Į Kauną sausio 6—ąją tradiciškai atkeliavo Trys karaliai. Įspūdingo dydžio gyvos lėlės — Kasparas, Merkelis ir Baltazaras pirmadienio vakarą ragino miestiečius atsisveikinti su didžiosiomis žiemos šventėmis, nupuošti Kalėdų eglutes bei kibti į naujus darbus.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-01-06 20:04, atnaujinta 2018-02-17 21:33

Trijų karalių atėjimo proga vyko nuotaikinga miesto šventė „Trys karaliai atvažiavo — visas svietas uždainavo“ ir eitynės nuo Laisvės alėjos fontano iki Rotušės aikštės, kur papuošta pagrindinė Kauno eglė.

Kasparą, Merkelį ir Baltazarą iš miesto centro iki senamiesčio lydėjo persirengėlių svita, nešina žibintais. Priešakyje ėjo Angelas, kuris nešė kelrodę žvaigždę.

Prie pagrindinės miesto eglės Tris karalius ir jų palydą pasitiko Šeimininkas ir Šeimininkė, kurie paskelbė, kad jau šį vakarą baigiasi svečiavimosi ir linksmybių laikas. Jie kvietė į šventę gausiai susirinkusius miestiečius kartu su Trimis karaliais šiandien dar padainuoti ir pašokti, o nuo rytojaus vėl kibti į darbus.

Rotušės aikštėje buvo įrengta scena, kurioje iki vėlumos koncertavo folkloro ansambliai „Žaisa“, „Kupolė“, „Sodailio“. „Sadūnai“, išskirtinę programą šventei parengė šokio su ugnimi studija „Ugnies valdovai“.

Kauniečiai, kurie spėjo nupuošti Kalėdų eglutes, jas atsinešė į Rotušės aikštę, kur vyko atsisveikinimo su šventinėmis žaliaskarėmis akcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.