V.Kernagio skulptūra Nidoje trečiąkart pakeitė vietą

Vytauto Kernagio atminimui Nidoje atidengta skultūra pagaliau surado

2009-ųjų vasarą atidengtas paminklas Anapilin išėjusiam Vytautui Kernagiui buvo įkurdintas Kuršių marių krantinėje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
2009-ųjų vasarą atidengtas paminklas Anapilin išėjusiam Vytautui Kernagiui buvo įkurdintas Kuršių marių krantinėje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 8, 2014, 2:42 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:41 PM

2009-ųjų vasarą atidengtas paminklas Anapilin išėjusiam Vytautui Kernagiui buvo įkurdintas Kuršių marių krantinėje. Skulptoriaus Romo Kvinto kūrinį iškart pamėgo žmonės - jie nuolat būriavosi aplinkui, mėgo pasėdėti šalia ant suoliuko, fotografavosi.

Suoliukas tapo didžiulės traukos vieta. Žmonės būriuodavosi siaurame krantinės ruože, trukdė dviratininkams. Todėl buvo nuspręsta skulptūrą perkelti už keliolikos metrų.

Perkėlus skulptūrą šalia brozinio atlikėjo su gitara vykdavo koncertai, nedidelį skverelį šalia krantinės imta vadinti Bardų skvereliu.

Nuo lapkričio skverelyje triūsė statybininkai. Jie džiaugėsi, kad darbams netrukdė šilti orai.

Pasak Neringos savivaldybės atstovės Sandros Vaišvilaitės, skverą būtinai reikėjo tvarkyti, nes pieva aplink skulptūrą buvo ištrypta, dekoratyviniai akmenys, suoliukai susidėvėję.

Dabar aplink skulptūrą suformuotas apskritimas iš trinkelių dangos, dar vienas mažesnis sudėliotas iš dekoratyvinių akmenų, nutiesti skaldos takai. Sutvarkytas ir apšvietimas.

Skulptūra kelis mėnesius buvo laikoma saugioje vietoje. Dabar bronzinis atlikėjas persėdo ant naujo granitinio suolelio ir žvelgia į Kuršių marias -- toks ir buvo kūrėjų sumanymas.

Pinigų skulptūros perstatymo ir skvero sutvarkymo darbams skyrė Vytauto Kernagio fondas, kuriam vadovauja atlikėjo sūnus Vytautas, Neringos savivaldybė, Lietuvos LIONS klubai ir prisistatyti nenorėję mecenatai iš Šiaulių.

Neringos meras Darius Jasaitis viliasi, kad tai bus geriausia ir jau galutinė skulptūros vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.