Nacionalinės galerijos akiratyje – pasaulio lietuvių dailininkai

Balandžio-gegužės mėnesiais planuojama pirmoji išsami Niujorke gyvenančio dailininko K.Zapkaus tapybos paroda.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 9, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:30 PM

Balandžio-gegužės mėnesiais planuojama pirmoji išsami Niujorke gyvenančio dailininko K.Zapkaus tapybos paroda.

„Pastarąjį kartą jo kūryba pristatyta Lietuvoje dar 1989 metais. Šįsyk mes, bendradarbiaudami su projekto partneriu Lietuvos išeivijos dailės fondu, rengiame didelę K.Zapkaus kūrybos parodą. Tapytojas yra ryškus Niujorko dailės mokyklos mokinys, integravęsis į tą mokyklą - jo kūrinius eksponavo garsios JAV galerijos“, - teigė L.Jablonskienė.

Dauguma parodoje pristatomų kūrinių bus atvežta iš už Atlanto.

K.Zapkus sovietmečio pabaigoje buvo atvykęs į Lietuvos dailės akademiją ir ten dėstė kursą jauniems lietuvių menininkams. Todėl, anot galerijos vadovės, planuojama pristatyti ir keletą jo mokinių kūrinių, taip parodyti neabejotiną dailininko padarytą postūmį Lietuvos meno scenai.

Kitas svarbus metų įvykis Nacionalinėje dailės galerijoje - A.Kašubos projekto „Spektro buveinės“ pristatymas, numatomas spalio-lapkričio mėnesiais.

„Menininkė visuomenei geriau žinoma kaip Vytauto Kašubos žmona ir gyvenimo draugė, tačiau menkiau žinoma, kokią svarią ir reikšmingą karjerą ji padarė JAV, pirmiausiai, kaip viešosioms erdvėms skirtos meninės kūrybos plėtotoja, o ypač - eksperimentinių kūrinių, balansuojančių tarp alternatyvaus būsto ir instaliacijos, kuriamo iš tįsaus audinio ir panaudojant šviesas, kūrėja“, - pasakojo L.Jablonskienė.

Menininkės kūryba Lietuvoje bus rodoma pirmą kartą.

Šiemet Nacionalinėje galerijoje taip pat planuojama eksponuoti skulptoriaus Mindaugo Navako parodą „Šlovė buvo ranka pasiekiama“ bei dailininko ir skulptoriaus Teodoro Kazimiero Valaičio darbų retrospektyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.