Lietuvoje viešėjusį rusų pianistą G.Sokolovą prislėgė gedulas

Vienam garsiausių gyvųjų pianistų Grigorijui Sokolovui likimas smogė triuškinamą kirtį. 63 metų maestro neteko savo ištikimos gyvenimo palydovės, su kuria visur keliaudavo drauge. Apie pianisto žmonos mirtį pranešė portalas „Arts Journal“.

Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Jan 10, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:08 PM

„Kai negali būti namuose, namus reikia pasiimti su savimi“, – juokavo G.Sokolovas per paskutiniąją savo viešnagę Lietuvoje prieš kelerius metus. Tada jis prisipažino niekada nesiskiriantis su savo antrąja puse. „Oficialiai mes gyvename Rusijoje, o realiai – lėktuvuose ir viešbučiuose“, – kalbėjo muzikas.

Sokolovų pora tik 20 dienų per metus praleisdavo savo namuose Sankt Peterburge – pianistą išskėstomis rankomis sutikdavo garsiausi pasaulio festivaliai ir koncertų salės. 2010-aisiais į Vilnių sutuoktinius buvo atlydėjusi ir dukra. Šeima keliavo po Lietuvą.

Tada G.Sokolovas surengė nepamirštamą rečitalį Vilniaus festivalyje. Jis truko daugiau kaip tris valandas, pianistas skambino net penkis „bisus“.

Pasak „Arts Journal“, gedulo prislėgtas menininkas kol kas koncertų neplanuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.