Dirigentas A.Rieu: „Mes esame susituokę – aš ir mano orkestras“

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantis valsų karaliumi tituluojamas Andre Rieu į Vilnių atvyks su paties įkurtu Johanno Strausso orkestru, kuris yra neatsiejama muzikanto gyvenimo dalis ir bene didžiausias bei svarbiausias jo gyvenimo kūrinys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 9:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:15 PM

„Mes esame susituokę – aš ir mano orkestras, – kalbėdamas apie prestižinį orkestrą, kurio veikla skaičiuojama dešimtmečiais, juokauja A.Rieu. – Aš nieko negaliu daryti be jų, kaip ir jie negali be manęs. Kai keliaujame, mums labai smagu drauge. O tai yra labai svarbu kartu dirbant. Jeigu būti kartu nėra smagu ir nėra harmonijos, kaip galima tikėtis žiūrovams dovanoti gražius koncertus?“

A.Rieu J.Strausso orkestrą įkūrė 1987 metais. Po šešis mėnesius trukusių repeticijų orkestras buvo pasirengęs pirmajam savo koncertui. Nors orkestro istorija prasidėjo nuo 12 narių, šiandien jų – jau pusšimtis, o kartais scenoje jų įsitaiso ir daugiau kaip 60, jei koncertas vyksta labai didelėje salėje.

„Aš gerbiu savo orkestrą, bet parodau, kad vis dėlto aš čia esu bosas. Negali diriguoti ar vadovauti orkestrui, kai pats nežinai, ko iš jo nori ir kur nori su juo nueiti. Be abejo, kad jį suvaldytum, turi būti griežtas, tačiau turi būti ir teisingas. Man atrodo, kad mano orkestro nariai yra patenkinti tuo, kaip aš su jais elgiuosi. Kad ir ką darytume, mums svarbiausia, kad viskas būtų daroma aukščiausiu lygiu, kuo geriau“, – sako muzikas.

Susijungus dviem kūrėjams – smuiko virtuozui ir dirigentui A.Rieu bei jo orkestrui – klasika ir didingojo valso garsai virto po pasaulį keliaujančia koncertine turnė, kuri populiarumu nenusileidžia didžiųjų popmuzikos ar roko artistų koncertams. Valso muzikos atgimimas, kuris dabar neatsiejamas nuo A.Rieu pavardės, pastarajam prilipdė etiketę: muzikas pelnytai vadinamas valso karaliumi.

A.Rieu su savo orkestru jau pasirodė garsiose Europos, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Japonijos scenose, susižėrė ne vieną apdovanojimą – du kartus triumfavo Pasaulio muzikos apdovanojimuose, daugybę kartų skirtingose šalyse jų įrašai buvo pripažinti auksiniais ir platininiais.

Birželio 3 d. A.Rieu su J.Strausso orkestru pirmą kartą pasirodys Lietuvos žiūrovams Vilniaus „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.