G.Storpirštis: „Vaikystėje muzikos autoritetas buvo vienas – tėvas“

Sausio 16 d. Kauno "Renginių oazėje svečiuosis šeimos duetas, tėvas ir sūnus Gediminas ir Ainis Storpirščiai. Gediminas – vienas garsiausių Lietuvos aktorių ir bardų, dėl dainuojamosios poezijos kultūros skleidimo ir puoselėjimo tituluojamas bardų atgimimo tėvu. Gedimino dainos skirtos ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Ne veltui jis nuolatos pabrėžia, kad jei suaugęs žmogus dar sugeba įžvelgti pasaulio stebuklingumą, vadinasi, jog jo širdyje dar gyvas vaikas.

A. ir G.Storpiščiai - šeimos duetas.
A. ir G.Storpiščiai - šeimos duetas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:14 PM

G.Storpirštis atskleidė, kad vaikystėje didžiausias muzikos autoritetas buvo vienas – tėvas, dainuojantis liaudies dainas: „Jis galėjo kelias valandas dainuoti ir nesikartoti. O su dainuojamaja poezija susipažinau jau paauglystėje“.

A.Storpiršts, teatro ir kino aktorius, dainų autorius ir atlikėjas, būdamas vos 4 metų pradėjo groti ir dainuoti kartu su tėvu Gediminu. Tikriausiai daugelis prisimena prieš 20 metų populiarias vaikiškas dainas „Nebijau varlės“, „Kregždė“, „Sara bara bu“, kuriose skambėjo nedrąsus, bet užtikrintas mažojo Ainio balsas.

Dabar tai jaunatviška energija spinduliuojantis atlikėjas, bendrą programą papildantis jaunatvišku žaismingumu. A.Storpirštis prisipažino, kad vėl grįžti į sceną jam pasiūlė tėvas ir iš pradžių buvo šiek tiek nedrąsu.

„Dėl šio sprendimo dvejojau, tačiau kuo toliau, tuo labiau šiuo sprendimu džiaugiuosi. Kaip tėvas ir sūnus per repeticijas mes labai suartėjome“, – tikino jaunasis aktorius.

Sausio 16 d. programoje skambės visiems puikiai žinomos bei naujos abiejų kūrybos dainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.