Marijampolės meras: „Dzūkijoje prieš šventes labiau žmonės puošiasi“

Viena iš konkurso prizininkių tapo bendrovė „Gelgotos transportas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jan 17, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:01 AM

Tereikėjo skoningai prieš Kalėdas papuošti savo aplinką ir konkurso rengėjams pranešti apie norą dalyvauti šventinio grožio varžytuvėse. Organizatoriai apgailestavo, jog šį kartą Marijampolės mieste įdomių šventinių akcentų buvo labai mažai.

„Atvirai sakant, nelabai buvo iš ko rinktis. Nežinia, kodėl marijampoliečiai nepanoro puoštis prieš šventes. Gal todėl, kad sniego nebuvo - stigo kalėdinės nuotaikos? O gal suvalkiečiai šį kartą paisė taupumo? Nors, pavyzdžiui, ankstesniais - krizės - metais žymiai daugiau įmonių bei įstaigų prieš Kalėdas puošė savo aplinką.

Verslininkus raginame dalyvauti šiuose konkursuose, nes tai jiems patiems yra gera reklama, - teigė Marijampolės savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji dailininkė Vytauta Kmieliauskienė.

Pavyzdžiui, pačiame mieste centre esančios „Marijampolės optikos“ net raginti nereikia. Atrodo, ką ten galima išpešti iš vitrinose išdėliotų akinių? Tačiau optikos kolektyvas ir žiemą, ir vasarą turi noro ir fantazijos įdomiai papuošti pastato fasadą ir vitrinas“.

Viena iš konkurso prizininkių tapo bendrovė „Gelgotos transportas“.

Šios įmonės darbuotojai lrytas.lt sakė, jog jie konsultavosi su architektu, kad Kalėdų puošmenos būtų skoningos ir estetiškos.

Miesto dailininkė V.Kmieliauskienė pagyrė ir bendrovę „Mantinga“: „Įvairiose Marijampolės vietose ši įmonės turi kelis objektus. Visi jie buvo išpuošti vieningu stiliumi“.

Konkurso prizininkais tapo nuosavame name gyvenantys Irutė ir Benediktas Juozas Miklinevičiai.

Marijampolietė, beje, operos dainininko Edmundo Seiliaus mama, teigė, jog jiedu su vyru šventinę nuotaiką kuria ir namo viduje, ir kieme. I.Miklinevičienė pasakojo, jog nuo senų laikų išsaugojo nemažai eglės žaisliukų.

Išradingumu marijampoliečius nustebino pačiame centre esančios R.Stankevičiaus pagrindinės mokyklos moksleiviai.

Jie ant pirmojo aukšto stogo užkėlė didžiulį sniego senį, dailias roges su dovanų maišais traukiantį elnią.

Į šią originalią kompoziciją negailėdami pagyrų moksleiviams atkreipė dėmesį daugybė praeivių.

Konkurso nugalėtojus apdovanodamas ir dėkodamas jiems už šventinį grožį Marijampolės savivaldybės meras Vidmantas Brazys apgailestavo, jog šį kartą pernelyg mažai miesto gyventojų bei įmonių parodė iniciatyvą.

„Važinėjau po Dzūkiją, ten žmonės labiau puošiasi“, - pagyrė dzūkus suvalkietis V.Brazys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.