I.Simonaitytės premija - poetei D.Molytei-Lukauskienei

Klaipėdietiškoji Ievos Simonaitytės literatūrinė premija sausio 23-iąją - rašytojos gimimo dieną - bus įteikta pamario krašto poetei Daivai Molytei-Lukauskienei.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 18, 2014, 11:58 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:31 AM

Šiemet komisija diskutavo dėl keturių pateiktų kūrinių: tai Alfonso Jono Navicko knyga „Donelaičio kelyje", Nidos savivaldybės V.Miliūno viešosios bibliotekos pateikta D.Molytės-Lukauskienės eilėraščių knyga „Baltojo kiro giesmynai", Nacionalinės premijos laureato Rolando Rastausko pasiūlytas Eglės Gudonytės dokumentinis romanas „Karta nuo Sibiro" ir Lietuvos marinistikos žurnalistų klubo „Marinus" pateikta Žydrūno Naujoko ir Adelės Žičkuvienės knyga „Laiškai iš jūros".

Premija paskirta D.Molytei-Lukauskienei „už knygoje pavaizduotus jautraus ir įdėmaus žmogaus išgyvenimus, savaime įgijusius savitų šio krašto vaizdų ir spalvų".

Autorė jau yra išleidusi ir pati iliustravusi keturis poezijos rinkinius: „Natiurmortas su gudobelės šaka", „Baltas kvadratas juodame fone", „Persodintos gėlės" ir „Baltojo kiro giesmynai".

I.Simonaitytės literatūrinė premija už kūrinius, atspindinčius Klaipėdos krašto ir Mažosios Lietuvos dvasią arba įprasminančius rašytojos atminimą, Klaipėdos I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje teikiama nuo 1987-ųjų.

Nuo 1996-ųjų premijos rėmimą perėmė Klaipėdos apskrities viršininko administracija, Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyrius ir Klaipėdos apskrities viešoji I.Simonaitytės biblioteka.

Panaikinus apskritis, premijos likimui iškilo pavojus. 2011 metais 4 tūkst. litų nugalėtojui skyrė biblioteka. 2012 metais biblioteka pasirašė rėmimo sutartį su bendrove „Mūsų laikas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.