Premjera vaikams: sniego karpiniai ir pasakos šešėlis

Vilniaus teatre „Lėlė“ – vasario 1, 2 dienomis spektaklio vaikams „Sniego karalienė“ premjera. Vilniaus gatvėse karaliaujant sniegui, teatro „Lėlė“ scenoje, apsuptos snaigių ir šešėlių, tirpsta paskutinės repeticijos ir Nijolės Indriūnaitės „Sniego karalienė“ pagal Hanso Christiano Anderseno pasaką virsta premjera. Spektaklio kūrėjai juokauja, kad pati Sniego karalienė veržiasi iš pasakos į sceną, o iš pastarosios – į gatves.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:47 AM

Sniego karalienė išpuošė miestą jai artima scenografija, o jos ir teatro šešėlių kuriami vaizdai spektaklyje mainosi tarsi vaizdas kaleidoskope. Naujausioji „Lėlės“ premjera – tai išskirtinai vizualus dailininkės Aušros Bagočiūnaitės-Paukštienės darbas.

„Rodos, kad spektaklio vaizdai nunerti, susiuvinėti, išdygsniuoti pačios žiemos“, – mintimis po peržiūros dalijosi pirmieji į „Sniego karalienės“ pasaulį nosį įkišę žiūrovai.

H.Ch.Anderseno pasaka „Sniego karalienė“ – vienas garsiausių danų pasakininko kūrinių, tapęs pasauline vaikų literatūros klasika. Kaip sakė spektaklio režisierė N.Indriūnaitė, pačią pasaką pavertusi spektaklio personažu, „anot Antoine'o de Saint-Exupéry, kiekvienas matomas daiktas yra langas į tai, kas nebėra tik daiktas. Tad ir pasaka yra tik langas į tai, kas jau nėra pasaka – tai langas į gyvenimą ir tikrovę. Pasaka – tai svajonių pasaulio dalis, dvasinė erdvė, net skausmas, tačiau visa tai ir yra gyvenimas. Suteikiantis galimybę egzistuoti pasakai, kad per ją būtų pamatytas ir pats.“

Spektaklio „Sniego karalienė“ premjera – vasario 1, 2 dienomis 12 val.  Vilniaus "Lėlės" teatro Didžiojoje salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas