Seserys muzikantės metasi į improvizaciją

„Gyvenimas labai panašus į džiazą... Geriausias, kai improvizuoji“, - yra sakęs amerikiečių kompozitorius George'as Gershwinas. Įsiklausiusios į šiuos žodžius seserys muzikantės pianistė ir smuikininkė  Rūta ir Saulė Rinkevičiūtės kovo mėnesį didžiuosiuose Lietuvos miestuose pristatys visiškai naują projektą „Džiazuojanti klasika“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2014, 10:21 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:35 AM

Programa įkvėpta pasaulinio lygio grandų, smuikininkų, akademinės muzikos legendos Yehudi Menuhin, džiazo žvaigždės Stephane'o Grappelli ir nepakartojamo pianisto Oacaro Petersono kūrybinio bendradarbiavimo. Klasikinio ir džiazo smuikų duetas, fortepijono bei akordeono improvizacijos, klasikinio džiazo hitai nuskambės visiškai kitaip.

Šį kartą seserų scenos partneriai – vienas geriausių jaunosios kartos Lietuvos džiazo smuikininkų Tadas Dešukas bei improvizacijų meistras, tarptautinių konkursų laureatas akordeonininkas Nerijus Bakula. Projekto artistams taip pat pritars Lietuvos džiazo atlikėjai Vytis Nivinskas (kontrabosas) bei Vytis Vainilaitis (perkusija, mušamieji).

T.Dešukas dalyvauja projektuose su įvairiais džiazo, elektroninės, populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjais, taip pat yra nuolatinis Lietuvos džiazo festivalių dalyvis, o 2006-aisiais buvo pripažintas geriausiu „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso instrumentininku.

N.Bakula – vienas talentingiausių Lietuvos jaunosios kartos akordeonistų, dirbantis įvairiuose projektuose su Lietuvos scenos žvaigždėmis, tarptautiniame akordeono festivalyje pristatęs savo džiazo trio ir autorinių kūrinių programą. Nerijaus kuriamose džiazo kompozicijose susikerta svingo, bibopo, "fusion", roko, minimalizmo erdvės, šen bei ten šmėkšteli Michelio Petrucciani, Steve'o Reicho dvasia.

R. ir S.Rinkevičiūtės, baigusios Maskvos P. Čaikovskio konservatoriją, grįžo į Lietuvą ir čia rengia muzikos projektus, solinius, kamerinius koncertus Lietuvoje bei užsienyje. R. ir S.Rinkevičiūtės kartu aktyviai koncertuoja nuo 2005 metų, o jų kasmet rengiami kameriniai koncertai jau turi savų gerbėjų.

Koncerto programoje skambės specialiai šiam projektui Rimanto Giedraičio sukurtos kompozicijos pagal žymiausius hitus: "Autumn Leaves" (Josephas Kosma), "It Ain`t Necessarily So" (G.Gershwinas), "Night Train" (Jimmy Forestas), "Minor Swing" (Django Reinhardtas and S.Grappelli), "Summer Time" (G.Gershwinas), "Jelousy" (Jacobas Gade'as) ir kt. Šių kūrinių užburianti nuotaika, šėlsmas ir melancholinė lyrika klausytojus nuneš į sprogstantį jausmais džiazo pasaulį ir įkvėps naujoms improvizacijoms kasdienybėje.

Koncertai įvyks kovo 1 d. Šiaulių koncertų salėje „Saulė“, kovo 12 d. Klaipėdos koncertų salėje, kovo 15 d. Vilniaus Kongresų rūmuose, kovo 16 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.