Romano „Tarp pilkų debesų“ ekranizacija domina Holivudą

Būsima režisieriaus Mariaus Markevičiaus lietuvių kilmės autorės Rūtos Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ (angl. „Between Shades of Gray“) ekranizacija – laukiamas kino įvykis pasaulinėje arenoje. Filmui įgaunant vis didesnį pagreitį, žinia apie filmą pagal žinomo Holivudo scenaristo Beno Yorko Joneso scenarijų pasklido JAV spaudoje. Dauguma kritikų nekantriai laukia į prestižinį JAV laikraščio „New York Times“ bestselerių sąrašą patekusios istorijos debiuto kine.

Rašytoja R.Šepetys.<br>M.Starowieyskos nuotr.
Rašytoja R.Šepetys.<br>M.Starowieyskos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-29 14:20, atnaujinta 2018-02-16 23:17

Holivudo naujienas skelbiantis „The Hollywood Reporter“ akcentuoja, kad „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijai pardavimo agentų bei partnerių bus ieškoma per Berlyno kino festivalį. Tikimasi Lietuvos kino centro pagalbos, aptariama ir Holivudą bei Europos kiną sujungusi filmo kūrėjų komanda. Ją pasirinko pati knygos autorė R.Šepetys, norėjusi, kad pagrindiniai filmo kūrėjai būtų lietuviai.

Prie būsimos juostos darbuojasi ne tik minėtas JAV gimęs lietuvių kilmės režisierius ir prodiuseris M.Markevičius („Kita svajonių komanda“, „Like Crazy“), bet ir lietuvis prodiuseris Žilvinas Naujokas („Tadas Blinda. Pradžia“, „Valentinas vienas“, „Kaip pavogti žmoną“). Tai – didžiulis įvertinimas šiems kino profesionalams, mat pageidavimą gauti teises ekranizuoti „Tarp pilkų debesų“ buvo pareiškę žinomi Holivudo kino industrijos vilkai.

Viena, ko gero, ryškiausių projekto žvaigždžių – jaunas, bet jau pripažinimą pelnęs Holivudo scenaristas B.Y.Jonesas. Jis yra dirbęs prie kritikų pagyrų sulaukusios romantinės dramos „Like Crazy“ („Kaip pamišę“), kurioje vaidmenį atliko veiksmo filmo „Bado žaidynės“ („Hunger Games“) žvaigždė aktorė Jennifer Lawrence.

„Entertainment Weekly“ praneša, kad bestselerio „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijos filmavimai prasidės jau šiemet, teisę kurti filmą yra įsigijusios kompanijos „Sorrento Productions“ ir „Tauras Films“.

Kelią į skaitytojų širdis visame pasaulyje atradusi 15-metės lietuvės Linos ir jos mamos bei brolio tremties 1941-aisiais istorija sulaukė daugybės gerų žodžių, šiuo metu romanas jau išleistas 40-yje šalių, jį perskaityti galima net 36-iomis kalbomis. Apie „Tarp pilkų debesų“ svarbą JAV byloja ir tai, kad romanas buvo įtrauktas į mokyklų skaitymo programą net 21-oje JAV valstijoje, o knygos leidyba užsiima didžiausias pasaulyje knygų leidėjas kompanija „Penguin“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.