25-ajam orkestro gimtadieniui - solidi programa

Ketvirtadienį  į Vilniaus Kongresų rūmus plūdo muzikos mėgėjai - Lietuvos valstybinis orkestras, švęsdamas savo 25-metį, pakvietė klausytojus į gimtadienio koncertą.  „25 metai – svarbus ir gražus jubiliejus. Visi muzikantai turi įrodinėti, kad yra geriausi arba bent jau pakankamai aukšto meninio lygio. Kuo rimtesnis mūsų gimtadienis, tuo rimtesnį koncertą rengiame, todėl grosime Ludwigo van Beethoveno 9-ąją simfoniją, Dmitrijaus Šostakovičiaus Šventinę uvertiūrą, solistai dainuos po porą arijų. Tai koncertas visokiai publikai ir visokiam skoniui“, – sakė orkestro vadovas Gintaras Rinkevičius.

Gimtadienio akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gimtadienio akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

2014-01-30 20:03, atnaujinta 2018-02-16 21:30

Gimtadienio koncertui arijas iš operų „Užburtoji fleita“, „Karmen“, „Sevilijos kirpėjas“, „Samsonas ir Dalila“, „Bohema“, „Hofmano pasakos“ ir „Faustas“ parengė solistai Irena Bespalovaitė, Jovita Vaškevičiūtė, Edgaras Montvidas ir svečias iš Rusijos Michailas Kazakovas.

„Seniai Maskvoje negirdėjau tokios kokybės orkestro, tokios kokybės garso. Čia dirba puikūs profesionalai. Norisi palinkėti, kad orkestras ir toliau kauptų jėgas, stiprintų repertuarą“, – kalbėjo solistas M.Kazakovas.

E.Montvidas - jau nuolatinis Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienio koncertų solistas, kasmet sausio pabaigoje  atvykstantis į Lietuvą.

„Laikas mūsų specialybės žmonėms labai svarbus, jis brandina. Pradėjau dirbti su šiuo kolektyvu būdamas studentas. Dabar  mums net nereikia daug repetuoti, maestro jaučia atsikvėpimus, niuansus, aš jaučiu maestro mostą“, – tikino E.Montvidas.

Koncerto antrojoje dalyje skambės L.van Beethoveno 9-oji simfonija, kurią orkestras atliks drauge su solistais bei Kauno valstybiniu choru. Ji programoje atsidūrė neatsitiktinai.

„Atliekame Devintųjų simfonijų ciklą. Jubiliejiniame sezone jau grojome Antono Brucknerio, Antonino Dvorako, Franzo Schuberto, dabar grosime L.van Beethoveno, vėliau - Dmitrijaus Šostakovičiaus Devintąsias simfonijas. Kompozitoriams tai etapinės, labai svarbios simfonijos, dažniausiai jų kūrybos viršūnė. Mes, sulaukę ketvirčio amžiaus, jaučiamės subrendę jų imtis“, - teigė G.Rinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.