Kultūros sostine tapęs Panevėžys sudomino solidžią publiką

Panevėžyje, šiemet tapusiame Lietuvos kultūros sostine, penktadienio vakarą surengtas įspūdingas atidarymo renginys. Po įspūdingo lazerių ir šviesos šou, vykusio Laisvės aikštėje, rinktinė publika rinkosi į Juozo Miltinio dramos teatrą stebėti šventinio koncerto, teatralizuotai pristatančio Panevėžį.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-01-31 23:18, atnaujinta 2018-02-16 20:22

Pasižiūrėti teatralizuoto renginio, kurį režisavo panevėžietis aktorius ir režisierius Andrius Povilauskas, į J.Miltinio dramos teatrą susirinko kviestinė publika. Čia atvyko daug svečių iš Lietuvos ir užsienio – kultūros žmonės, ambasadų atstovai, Seimo bei Europarlamento nariai, kai kurie ministrai. Manoma, kad šį šventinį renginį stebėjo apie 500 žmonių.

Penktadienio vakarą Panevėžyje lankėsi ir Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji iš pradžių kartu su kitais šalčio nepabūgusiais žiūrovais gėrėjosi dangų nušvietusiu šou, o vėliau J.Miltinio dramos teatre stebėjo šventinį koncertą, kuriame persipynė liaudiška ir šiuolaikinė muzika, džiazo improvizacijos, pučiamųjų orkestro ritmai, palydimi video medžiagos apie Panevėžio praeitį ir dabartį.

Oficialiai apie Panevėžio virsmą Lietuvos kultūros sostine paskelbė scenoje pasirodęs Kultūros ministras Šarūnas Birutis, panevėžiečiams perdavęs iš Palangos, pernai buvusios šalies Kultūros sostine, atkeliavusį originalų medelį.

Prieš šį renginį į keblią padėtį pateko norėjusios pasipuošti ponios – reginį lauke stebėti žvarbiu oru buvo būtina apsirengus šiltai, o iškart po to vykusiam renginiui legendiniame J.Miltinio dramos teatre norėjosi puošnesnių rūbų.

Renginio svečiai mielai pozavo ir prieš lrytas.lt fotografo objektyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.