Kinų naujuosius metus vilniečiai pasitiko eilėraščiais

Daugelis atėjusių sakė, kad kinų naujieji metai jiems nėra prasmingi.

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Feb 1, 2014, 8:48 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:56 PM

Vilniečiai vaišinosi arbata, išklausė paskaitą apie haiku ir haiga, o po to sukūrė po savo eilėraštį ir jį perskaitė. Kiti skaitė garsių poetų sukurtus ir į lietuvių kalbą išverstus eilėraščius.

Haiku - tai trijų eilučių eilėraštis, kur kiekvienoje eilutėje - 5 ar 7 skiemenys, haiga - kartu su eilėraščiu piešiamas piešinys.

Daugelis atėjusių sakė, kad kinų naujieji metai jiems nėra prasmingi.

“Viskas, ką mes žinome apie kinų naujuosius metus - kad tą dieną Azijoje valgo daug makaronų ir garsiai šaudo. Todėl geriau jau skaityti haiku”, - sakė atėjusi į šventę vilnietė.

Japonų kultūros namų direktorė dailininkė Dalia Dokšaitė pabrėžė, kad Azijoje šiandien keliamas triukšmas gali atrodyti beprasmis, jei nesuprantama, kad taip budinama gamta. Rytuose žmonės gyvena arčiau gamtos.

Ketvirtą mėnesį Vilniuje veikiantys dailininkės Dalios Dokšaitės įkurti Japonų kultūros namai rengia parodas, paskaitas, pamokas, kur mokoma tapyti tušu (sumi-e), rašyti hieroglifus, dažyti audinius (šibori), siuvinėti (sašiko).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas