Poetui V.Braziūnui – B.Brazdžionio premija

10 tūkst. litų dydžio premija kasmet teikiama rašytojams ir literatūrologams už per pastaruosius dvejus metus parašytus aukšto meninio lygio kūrinius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 8:42 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:14 PM

10 tūkst. litų dydžio premija kasmet teikiama rašytojams ir literatūrologams už per pastaruosius dvejus metus parašytus aukšto meninio lygio kūrinius.

„Gerbiamieji, noriu pasidžiaugti, kad minėdami 107-ąsias B.Brazdžionio gimimo metines įteikiame šią premiją poetui V.Braziūnui. Ši premija įgauna skambesį ne tik Kaune. B.Brazdžionis žadino ne tik kauniečius, bet ir visą tautą. Premijai lėšos skiriamos iš miesto biudžeto, tačiau manau, kad prie to prisidės ir Kultūros ministerija. Labai svarbu puoselėti lietuvybę ir baltiškąsias sąsajas, kad nepasimestume globaliame pasaulyje. Sveikiname poetą V.Braziūną“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Ši premija skiriama už lietuvybės, gimtosios kalbos, pilietiškumo tradicijų tęsimą ir naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio grožinės literatūros ar literatūrologijos knygą. Nuo kitų metų premija bus teikiama išskirtinai Kauną garsinantiems kūrėjams.

B.Brazdžionio literatūros premija Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu praėjusiais metais skirta rašytojai Aldonai Ruseckaitei už knygą „Šešėlis JMM“ (Maironio gyvenimo meniniai biografiniai etiudai), o 2011 metais – rašytojui Petrui Palilioniui už knygą „Tautos šauklio aidai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.