Vasario 16-ąją – koncertai, poezija autobuse, žinių turnyras

Iškilmingas Vasario 16-osios minėjimo koncertas jau ketvirti metai rengiamas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje ir tą vakarą skamba tik lietuvių autorių kūriniai, tarp jų - naujas, parašytas specialiai šia progai. Šiemet tai bus kompozitoriaus Vidmanto Bartulio oratorija „Giesmė ateičiai“ pagal persų poeto Saadi ir Bernardo Brazdžionio eiles.

Kompozitorius V.Bartulis Vasario 16-osios koncertui sukūrė „Giesmę ateičiai“.
Kompozitorius V.Bartulis Vasario 16-osios koncertui sukūrė „Giesmę ateičiai“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:05 PM

Iškilmingas Vasario 16-osios minėjimo koncertas jau ketvirti metai rengiamas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje ir tą vakarą skamba tik lietuvių autorių kūriniai, tarp jų - naujas, parašytas specialiai šia progai. Šiemet tai bus kompozitoriaus Vidmanto Bartulio oratorija „Giesmė ateičiai“ pagal persų poeto Saadi ir Bernardo Brazdžionio eiles.

Į koncerto programą taip pat įtraukta V.Bartulio „Muzika“ (ž. M.Katiliūtės), D.Zakaro pjesė iš ciklo „Dvi pjesės“, V.Augustinio „Gloria“, G.Kuprevičiaus fragmentas iš baleto „Čiurlionis“. V.Bartulis taip pat parengė naują Lietuvos himno "Tautiškos giesmės" aranžuotę su elektrine gitara. Kūrinius atliks Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Roberto Šerveniko,  Asta Krikščiūnaitė (sopranas), Tadas Girininkas (bosas), Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis), vaikų chorų „Liepaitės“ ir „Ąžuoliukas“ grupės, gitaristas Artūras Chalikovas. Vedėjas - aktorius Rimantas Bagdzevičius. Bilietų kaina 20-30 Lt.

Nemokamas šventinis koncertas Vilniuje vyks Katedros aikštėje. Jame pasirodys Vaida Genytė, Rosita Čivilytė, Povilas Meškėla. Vilniaus centre suliepsnos 16 simbolinių laužų, kurie Gedimino prospektu nusidrieks nuo Katedros iki Vinco Kudirkos aikštės.

Kaune rengiamas koncertas „Švęskime laisvę!“, kuriame pasirodys latvių rokenkrolo grupė „Keksi“. Taip pat kauniečiams koncertuos Rūta Ščiogolovaitė, Merūnas Vitulskis, grupės „Pikaso“, „Žalvarinis“.

Į Klaipėdoje vyksiantį šventinį koncertą ir minėjimą uostamiesčio gyventojai turės įsigyti bilietus, tačiau šie kainuos vos du litus – tiek, kiek kainuoja bilieto atspausdinimas ir platinimas. Per renginį „Švyturio" arenoje“ bus įteiktas mero apdovanojimas už metų darbą Klaipėdoje. Po to vyks dviejų dalių tautinės muzikos koncertas. Žiūrovai kviečiami pasipuošti tautiniais rūbais.

Lietuvos kultūros sostinės metus pradėjęs Panevėžys pakvies į koncertą „Laisvės pavasaris“, kuriame pasirodys atlikėjai Jeronimas Milius, Kastytis Kerbedis, Ieva Narkutė, Jurga Šeduikytė ir Giedrė Vokietytė, taip pat grupės „Rondo“ su choru „Božolė“, „ŽAS“ ir kiti atlikėjai.

Šiauliuose šventė prasidės poezija viešajame transporte: Šiaulių miesto autobusuose keleiviams eiles skaitys miesto dramos teatro aktoriai Monika Šaltytė ir Juozas Bindokas.

Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune vasario 16-ąją rengiamas žinių turnyras, taip pat balsavimas už reikšmingiausius pirmosios Lietuvos Respublikos įvykius. Prezidentūros sodelyje vyks teatralizuotas susitikimas su istoriniais personažais, akcija „Atmintis gyva“, retro muzikos koncertas.

Kaune taip pat rengiamas ateitininkų labdaros pokylis istoriniuose Ateitininkų rūmuose, kuriame proginę kalbą sakys Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius. Visos surinktos lėšos atiteks Ateitininkų fondui, kuris remia ateitininkiško jaunimo veiklą Lietuvoje ir užsienyje.

Klaipėdoje šventė prasidės eitynėmis iš Lietuvininkų į Atgimimo aikštę, kurioje vyks iškilminga rikiuotė, o dalyvius pasitiks muzika, jie bus vaišinami karšta arbata.

Prezidentūroje kitą sekmadienį bus teikiami valstybės apdovanojimai, o S.Daukanto aikštėje suplevėsuos visų trijų Baltijos šalių vėliavos – ceremonijos metu kalbą sakys prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Kaune ir Klaipėdoje taip pat vyks varpų muzikos koncertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.