Šv.Kristoforo kamerinį orkestrą metai brandina kaip vyną

Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, vadovaujamas profesoriaus Donato Katkaus, jau dvidešimt metų puošia Vilniaus muzikinį gyvenimą. Iškilmingą kūrybinės veiklos sukaktį kolektyvas kviečia paminėti jubiliejiniame koncerte Šv.Kotrynos bažnyčioje vasario 20 d. Nors universalumu ir originalumu garsėjantis orkestras pasirinko tradicinę renginio vietą, žada, jog šventiniame koncerte staigmenų netrūks.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-19 13:32, atnaujinta 2018-02-16 03:21

Orkestrą matėme visokį – rimtą ir susikaupusį prestižinėse koncertų salėse, sensacingą ir pribloškiantį oro balione, „smėlio scenoje“, mistiškoje Velnio duobėje, drąsų ir novatorišką baseine, sporto klube... Šv. Kristoforo kamerinis orkestras kaskart stebina repertuaro įvairove, intriguoja pasirodymais, žavi savo profesionalumu, išlikdamas jaunatvišku ir šiuolaikišku.

Vilniaus miesto globėjo – šv.Kristoforo – garbei pavadintas orkestras neįsivaizduojamas be savo vedlio profesoriaus D.Katkaus, kuris 1994 metais įkūrė šį kolektyvą. Visuomet šmaikštus, puikų humoro jausmą demonstruojantis orkestro meno vadovas ir dirigentas yra mėgstamas tiek klausytojų, tiek žiniasklaidos, o jo nuopelnai muzikinėje bei visuomeninėje veikloje buvo deramai įvertinti: vien per 2012-uosius maestro pelnė 5 svarbius apdovanojimus. Linksmiausiu Lietuvos dirigentu, muzikos šviesuliu tituluojamas D.Katkus nebijo iššūkių – jam teko diriguoti ne tik garsiausiems atlikėjams, bet ir motociklams, ekskavatoriams.

„Šv.Kristoforo kamerinis orkestras nesensta – mes kaupiame patirtį, tobulėjame ir ta branda mus veikia tik teigiamai, visai kaip gerą vyną, – šypsosi D.Katkus – Į mūsų renginius susirenka įvairaus amžiaus žmonių, ateina daug jaunimo, taigi turime išlikti įdomūs, stengtis stebinti bei žavėti savo klausytoją, nebijoti eksperimentuoti.“

Šventinėje programoje Šv.Kristoforo orkestras pasirodys be solistų. Toks pasirinkimas neatsitiktinis – taip galima atskleisti griežimo meistriškumą. Per savo gyvavimo metus kolektyvas grojo įvairių stilių kūrinius – nuo baroko iki roko, tačiau yra nepataisomai įsimylėjęs Josephą Haydną. Jo kūrinių interpretacijos kolektyvui pelnė pripažinimą visoje Europoje. Tad nieko keisto, kad šio kompozitoriaus melodijos skambės ir dvidešimtmečio minėjime.

Be austrų muzikos kūrėjo, jubiliejiniame koncerte skambės Carlo Nielseno, Alberto Ginasteros kompozicijos. Tik per šį išskirtinį vakarą publika turės progą dar kartą įsitikinti Šv.Kristoforo orkestro universalumu – be muzikavimo, kolektyvas randa laiko ir... vaidybai!

„Daugelis nežino, kaip mes atrodėme prieš dvidešimtmetį – tai viena iš jubiliejui paminėti skirto koncerto staigmenų, kurios neišvysite niekur kitur,“ – kalbėdamas apie šventinio vakaro netikėtumus intrigavo maestro D.Katkus.

Šv.Kristoforo kamerinio orkestro 20-ojo gimtadienio koncertas. Vasario 20 d. 19 val. Vilnius, Šv.Kotrynos bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.