T.Venclovos straipsnių rinktinėje - literatūros barai

Chodkevičių rūmuose Viulniuje antradienį pristatoma Tomo Venclovos straipsnių apie literatūrą ir kultūrą rinktinė „Pertrūkis tikrovėje“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2014, 10:32 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:21 PM

Straipsnių rinktinėje publikuojami daugiau nei per keturiasdešimt metų literatūros ir kultūros temomis rašyti ir ilgainiui susikaupę straipsniai bei esė. Daugelis jų anksčiau publikuoti anglų, rusų ar lenkų kalbomis.

Knygą sudaro keturios dalys. Pirmoji apima straipsnius lietuvių literatūros tema nuo erdvės ir laiko Kristijono Donelaičio „Metuose“, Maironio, „Trečiojo fronto“, lietuvių poezijos abipus Atlanto iki Aido Marčėno.

 Antroji dalis, skirta artimųjų kaimynų literatūroms, pradedama pasakojimu apie pirmąjį rusų tremtinį - kunigaikštį Andrejų Kurbskį. Šią dalį daugiausia sudaro rusų ir lenkų literatūros ir kultūros temomis rašyti straipsniai.

Trečiojoje dalyje pereinama prie Vakarų literatūros temų – Williamo Shakespeare'o,  Albert'o Camus ir kitų rašytojų.

Paskutinė knygos dalis yra sudaryta iš fragmentų apie įdomesnius žmones, kuriuos savo gyvenime teko pažinti knygos autoriui.

Knygos pristatyme dalyvaus jos autorius, taip pat Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto darbuotojai Algis Kalėda ir Dalia Satkauskytė, literatūrologas Kęstutis Nastopka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.