Į kino teatrus atkeliauja M.Vildžiūno filmas „Nesamasis laikas“

Penktadienį šalies kino teatruose pradedama rodyti debiutinė režisieriaus Mykolo Vildžiūno ilgametražė juosta „Nesamasis laikas“.

Viena vaidmenų filme "Nesamasis laikas" sukūrė aktorė T.Vaškevičiūtė.
Viena vaidmenų filme "Nesamasis laikas" sukūrė aktorė T.Vaškevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:32 PM

Filmas pasakoja apie trisdešimtmetį Tadą – daug dirbantį ir nuolat užsiėmusį miesto žmogų. Tadas patiria mįslingą avariją, atsiduria ligoninėje ir laikas čia sustoja. Niekas Tadui nepasakoja, kas nutiko, jį pradeda lankyti seniai nematytas vaikystės draugas, o vienintelis vyro džiaugsmo šaltinis – žolės suktinė.

Pasak filmo režisieriaus ir scenarijaus autoriaus M.Vildžiūno, filmas yra skirtas dabarčiai ir pokyčiams, kuriuos jauniems žmonėms ir jų šiandieninei jausenai atnešė nepriklausomybė.

„Nors kalbu apie sudėtingus dalykus, tačiau kurdamas filmą siekiau, kad jį pažiūrėjęs žiūrovas iš kino salės išeitų kupinas šviesių pojūčių, prisiminimų apie nerūpestingą vaikystę, apie su artimais žmonėmis praleistas džiugias akimirkas, apie tai kur ir kada jis jaučiasi ramus ir laisvas. Norėčiau, kad filmo seansas taptų laiku, kuris gydo,“ – teigė režisierius.

Gražios, lėtai slenkančios filmo scenos yra tarsi dėlionė, kurią kiekvienas žiūrovas gali interpretuoti įvairiai. Vis dėlto, anot režisieriaus, galutinis teisingas siužeto sprendimas yra vienintelis.

„Filmo laikas yra vienas – jis nei stoja, nei grįžta atgal, nei skuba į priekį. Filme yra tokių vietų, kur žiūrovas gali klausti - ar ta scena yra realistiška. Juostą galima dėlioti įvairiai, tačiau galutinis teisingas kelias yra vienas, dažnai kaip labirinte galima atsiremti į niekur, o išėjimas yra tik vienas“, – pasakoja M. Vildžiūnas.

Filme vaidina jaunosios kartos aktoriai Tadas Grynas, Valentinas Novopolskis, Toma Vaškevičiūtė, Mindaugas Papinigis, režisieriaus M. Vildžiūno duktė. Juostoje taip vaidmenis atlieka Sigitas Račkys, Nelė Savičenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.