Kino filmams - daugiau nei milijonas litų

Lietuvos kino centras filmų kūrimo darbams skyrė 1 329 000 litų finansavimą.  Dokumentiniams filmams šiemet skirta 809 tūkstančiai, animaciniams - 420 tūkstančių litų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-28 13:40, atnaujinta 2018-02-15 20:32

Iš dokumentinių filmų biudžeto 320 tūkstančių litų skirta trims tęstiniams ilgametražių filmų projektams, 489 tūkstančiai litų - 4 ilgametražiams ir 2 trumpametražiams filmams. Šių metų konkursui iš viso buvo pateiktos 32 dokumentinių filmų kūrėjų paraiškos.

Animacinių filmų pinigai paskirstyti 5 trumpametražiams filmams. Šiemet valstybės paramos iš viso siekė 12 animacinių filmų kūrėjų.

„Praėjusių metų konkurso rezultatai sukėlė diskusiją dėl teikiamų projektų ir jų vertinimo. Reikšmingai pagerėjusi animacinių ir dokumentinių filmų projektų kokybė yra viena labiausiai džiuginančių šių metų valstybinio finansavimo konkurso tendencijų“, – sakė Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas.

Anot R.Kvietkausko, šiemet dokumentikos projektai išsiskyrė įdomiomis ir įvairiomis temomis, animacijos projektai parodė, kad ateina stipri jaunųjų kūrėjų karta.

Lietuvos kino centro direktoriaus sprendimu valstybinis finansavimas skirtas dar vienam vaidybiniam ilgametražiui filmui. 100 tūkstančių litų suma paremtas režisieriaus Mariaus Markevičiaus filmas „Tarp pilkų debesų“ ir rekomenduota skirti dar 1 milijono 400 tūkstančių litų finansavimą kitais metais. „Filmas statomas pagal romaną, išverstą į daugiau nei 30 kalbų, pasirinkta istoriškai ir kultūriškai aktuali tema, filmo prodiuseris yra dirbęs su ne vienu sėkmės sulaukusiu projektu“, - sakė R.Kvietkauskas.

Kino tarybos ekspertai pateikė kritinių pastabų šiam filmo projektui ir rekomendavo atidėti filmo kūrimą.

„Kaip tik dėl šių pastabų buvo nuspręsta šiemet skirti tik mažą dalį finansavimo, bet nestabdyti filmo kūrimo proceso. Kūrėjai gaus ekspertų išvadas ir tik atlikę šiame etape numatytus darbus galės pretenduot į likusią finansavimo dalį ateinančiais metais. Ambicingi planai sudaro prielaidas tikėtis, kad apie skaudžią lietuvių istorijos patirtį bus papasakota žiūrovams Lietuvoje ir užsienyje“, – sakė R.Kvietkauskas

Finansuotų projektų sąrašą galima rasti čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.