Kaune – žaisminga pasaka apie Žalgirio mūšį

Šeštadienį Kauno valstybiniame lėlių teatre pristatyta permjera spektaklis „Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje“. Žaisdami ir fantazuodami su pasakos veikėjais vaikai sužinojo apie tai, kad Lietuvos didžiajam kunigaikščiui Vytautui svarbų mūšį padėjo laimėti ir žiogai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 1, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:51 PM

Spektaklį „Žiogas Zigmas Žalgirio mūšyje“ pagal Liudviko Jakimavičiaus kūrinį pastatė Vilniaus Keistuolių teatro aktorė ir režisierė Agnė Sunklodaitė.

Tai netikėta ir linksma istorija, pasakojanti kaip Žalgirio mūšyje kartu su ištikima milijonine Lietuvos žiogų kariuomene kovėsi ir karvedys žiogas Zigmas, nes kažkada lietuviai darniai sugyveno su gamta, suprato žiogų kalbą ir draugavo.

„Noras kurti spektaklį vaikams gimsta tada, kai siekiu papasakoti kažką svarbaus, amžino, vertingo. Tačiau tai bandau daryti ne per prievartą. Apie vieną reikšmingiausių Lietuvos istorijoje įvykių – Žalgirio mūšį taip pat norėjosi papasakoti žaismingai. Galbūt pamatę pasaką, vaikai labiau susidomės ir tikrais istorijos faktais“, - sakė A.Sunklodaitė.

Spektaklio veikėjai į vaidinimo vyksmą įtraukia ir žiūrovus, drauge su jai dainuoja, žaidžia ir kuria įvairius gamtos garsus.

Vaidinimo scenografiją sukūrė dailininkė Giedrė Brazytė, muzikos autorius – kompozitorius Deividas Gnedinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.