Filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ bus pristatomas Londone

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo proga kovo 11 dieną  „The Gate“ kino teatre Londone bus pristatytas režisierės Giedrės Žickytės filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“. Renginyje dalyvaus ir į žiūrovų klausimus atsakinės filmo autorė Giedrė Žickytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:35 PM

Filmas, kuris buvo nominuotas nacionaliniuose kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ ir laimėjo Baltijos šalių konkursinės programos prizą Vilniaus tarptautiniame dokumentinių filmų festivalyje, buvo pristatytas tarptautiniuose Šefildo ir Lidso dokumentinių filmų festivaliuose, taip pat Norvegijos, Austrijos, Šveicarijos, Italijos, Vokietijos ir kitų šalių festivaliuose.

„Kaip mes žaidėme revoliuciją“ pasakoja istoriją apie pokštą, įvykusį devintojo dešimtmečio viduryje, kai Lietuvoje dar nebuvo jokių atgimimo ženklų, o per naujametį Kauno jaunųjų architektų karnavalą juokais atsirado roko grupė „Antis“. Cirko dvasiai artimas įspūdingas grimas ir rekvizitai, stilizuoti pasirodymai, kandūs ir aštrūs tekstai kūrė agresyvią sovietinio gyvenimo karikatūrą. Greitai ir net patiems grupės nariams netikėtai grupė tapo ryškiausia Dainuojančios revoliucijos vėliavneše ir masiniu reiškiniu, įtraukiančiu tūkstančius ekėjų.

Tai istorija apie mažą šalį, išskirtinį jos laikotarpį ir žmones, kurie, nepaisydami pavojaus, iškovojo savo nepriklausomybę su šypsena veide ir daina lūpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.