Išskirtinis „Bohemos“ svečias – S.Gueze iš Prancūzijos

"Vilnius City Opera" ir Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamas Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras atskleidžia paskutinę paslaptį: atsisveikinimo su legendine „Bohema“ spektakliuose kovo 7- 9 d. Rodolfo vaidmenį atliks prancūzų tenoras Sebastienas Gueze.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-04 12:41, atnaujinta 2018-02-15 17:55

Įspūdingos išvaizdos jaunasis atlikėjas šiuo metu susilaukia daugybės komplimentų,  vadinamas vienu įdomiausių ir perspektyviausių tenorų. 34 m. talentingasis prancūzas jau pasiekė pripažinimą atlikęs pagrindinius vaidmenis "La Fenice" (Venecija), "La Monnaie" (Briuselis), Paryžiaus "Champs Elysées", Kelno, Romos, Strasbūro, Marselio, Atėnų, Varšuvos Didžiajame ir daugelyje kitų teatrų.

„Labai norėjau paskutinėse „Bohemose“ matyti tokį tenorą, kuris įkūnytų visus mūsų darbo scenoje principus: muzikos ir aktorystės vienybę, kruopštų detalumą ir emocinę gelmę kuriant vaidmenį, tą nesumeluotą vidinį būvį kiekvieną spektaklio akimirką. Tam nepakanka balso – reikia gyventi vaidmenyje. Man visuomet būdavo labai svarbu, kad mūsų solistai scenoje veiktų kaip kino aktoriai. Manau, Dievas mane išgirdo“, – juokėsi režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

S.Gueze dirbo su garsiais operos režisieriais Grahamu Vicku, Willy Deckeriu, Mariuszu Trelinskiu, Andreasu Homoki. Jo biografiją puošia darbai su dirigentais Placido Domingo, Zubinu Metha, Carlo Rizzi. Šis tenoras atlieka pagrindines partijas operose „Faustas“, „Bohema“, „Traviata“, „Rigoletas“, „Romeo ir Džuljeta“.

Lione gimęs S.Gueze vokalą studijavo Pietų Prancūzijoje ir sykiu mokėsi tarptautinio verslo. Vis dėlto netrukus vaikinas nutarė atsidėti muzikai ir išvyko mokytis į Paryžiaus konservatoriją. Studijuodamas jis laimėjo kelis konkursus, tarp jų Enrico Caruso  Milane ir gavo pagrindinį Prancūzijos meno asociacijos apdovanojimą „Metų operos atradimas“.

Pagrindinė tarptautinė S.Gueze karjera prasidėjo laimėjus antrąją vietą ir pagrindinį žiūrovų prizą tarptautiniame P.Domingo konkurse „Operalia“. Šis laimėjimas solistui atvėrė duris į tarptautinę areną ir bendradarbiavimą su pačiu P.Domingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.