Per romano pristatymą - diskusija apie tiesos ir kūrybos santykį

Leidykla „Sofoklis“ su Prancūzų institutu Lietuvoje kviečia į Laurent'o Binet romano „HHhH“ pristatymą Prancūzų institute Vilniuje. Renginyje dalyvaus ir apie romano „HHhH“ savitumą diskutuos vertėja Diana Bučiūtė, redaktorė Rūta Jonynaitė, VU magistrantė Greta Štikelytė, leidyklos atstovė Auksė Baurienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:04 PM

L.Binet savo kūrinyje „HHhH“ pasakoja apie čekų kovotojus, surengusius pasikėsinimą į vieną žiauriausių nacių vadų Reinhardą Heidrichą. Šaltakraujo, žiauriaus nacių slaptosios policijos vado nužudymas yra svarbiausia veiksmo ašis, tačiau didelę dalį romano sudaro R.Heidricho asmenybės analizė.

Rašydamas tikrais faktais paremtą intriguojantį kūrinį L.Binet ne tik nori aprašyti patį faktą, bet ir ieško išraiškos formų, kaip rašyti, kaip papasakoti skaitytojams. Autorius žaismingai nukrypsta į savo paties svajones ir santykius su drauge, o kartu kelia klausimą, kaip vaizduoti istorinius įvykius ir asmenybes, ar galima istoriniame romane sukurti vieną ar kitą dialogą, kaip aprašyti vidinius išgyvenimus žmonių, kurie tikrai gyveno, bet jų niekada nebuvai sutikęs.

L.Binet kūrybingai aprašo didelės drąsos ir pagarbos nusipelniusį įvykį – vieną svarbiausių pasipriešinimo aktų, apie kurį, pasak paties autoriaus, turi kas nors papasakoti.

L.Binet romano „HHhH“ pristatymas Prancūzų institute (Didžioji g. 1) - kovo 7 d., penktadienį, 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?