Savaitgalio karuselėje – Europos animacija ir dirbtuvėlės

Prasmingai praleisti laiką šeimas su vaikais šį savaitgalį kvies geriausia europietiška animacija. Tai naujausia lėlinės animacijos meistrų iš Latvijos rinktinė „Animacijos karuselė“ ir garsių prancūzų animatorių H.Giraud ir Th.Szabo naujausias kūrinys „Didžioji skruzdėlyčių karalystė“. Tuo metu smalsiausi galės iš arčiau patyrinėti lėlinės animacijos techniką – animatorė Sandra Latanauskaitė ves animacijos dirbtuvėles vaikams. Jos vyks sekmadienį, kovo 9 d., vidurdienį „Skalvijos“ kino centre Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2014, 8:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:02 PM

Apspitę animatorę jaunieji „Karlsono kino“ žiūrovai sužinos, kaip atsiranda lėlinė animacija, kas lemia jos gyvybingumą ir įtaigumą. Pasiraitoję rankoves patys mokysis dirbti su lėlėmis,  pasakoti jų istorijas, apgalvoti siužeto eigą. Vėliau jas filmuos ir po geros valandos bendrą kūrinį išvys didžiajame kino ekrane.

Surengti lėlinės animacijos dirbtuvėles „Karlsono kiną“ įkvėpė viso pasaulio vaikų pamėgta latviška animacija, kuriama lėlinės animacijos studijoje „Animacijos brigada“. Tai linksma ir fantazijos kupina animacija, kuri padės vaikams į pasaulį pasižiūrėti su humoru bei atlaidumu. Beje, „Animacijos brigadoje“ dirbantys savo amato meistrai personažus kuria savo rankomis, kantriai ir kruopščiai įrenginia dekoracijas.

„Kiekvienas mūsų herojus išskirtinis ir gyvas, nes įpučiame jam dalelę savo dvasios, o fantazijos jų istorijoms semiamės iš vaikų“, – atskleidė animatoriai Maris Putnins ir Janis Cimermanis.

Tuo savaitgalį „Karlsono kine“ įsitikins ir vaikai, ir suaugusieji, pasirinkę latvių animacijos rinktinę „Animacijos karuselė“. Ją sudarys keturi filmukai iš animacijos serijos „Išdaigos“ bei trys savarankiški darbai, šiais metais rodyti konkursinėje Berlyno tarptautinio kino festivalio vaikų programoje. 

Susižavėję vaikai bei suaugusieji liks ir prancūzišku filmu „Didžioji skruzdėlyčių karalystė“ („Minuscule“, 2013). Filmo kūrėjai tarsi pro didinamąjį stiklą stebi vabzdžių gyvenimą ir, negailėdami gardaus humoro, nekasdieniškai juos vaizduoja. Juostos herojai – kompiuterinės animacijos meistrų sukurti trimačiai vabalėliai, įkomponuoti į tikrus kraštovaizdžius, pavyzdžiui, Prancūzijos nacionalinį Mekanturo parką.

Su kino festivaliu „Kino pavasaris“ kovo 23 d. atkeliaus ir nuotykių filmas „Ela ir draugai“ (rež. Taneli Mustonen, 2012). Tai Suomijos vaikų ir jaunimo rašytojo Timo Parvelos bestselerio „Elė ir draugai“ ekranizacija, pasakojanti apie senąją mokyklą norinčių išsaugoti vaikų nuotykius. Ir skaitytojai, ir žiūrovai „Elės ir draugų“ sėkmės paslaptimi įvardija taikliai perteiktą vaikų pasaulėžiūrą, humorą jausmą. Beje, rašytojas lankėsi šiemet vykusioje knygų mugėje.

Užsiregistruoti į animacijos dirbtuvėles (kovo 9 d. 12 val.)  šeimos kviečiamos el. paštu edukacija@skalvija.lt. Dirbtuvėlių  trukmė – 1,5 val., kaina – 10 Lt. Jos skirtos vaikams nuo 7 m.

Filmas „Didžioji skruzdėlyčių karalystė“ „Skalvijos“ ekrane rodoma kovo 8 ir 22 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.