Džiazo scenoje – barokas be perukų

Tarptautinis džiazo festivalis „Vilnius Mama Jazz“ tęsia koncertų ciklą „13“, skirtą 13-ajam festivaliui sutikti. Kiekvieno mėnesio 13 dieną „Vilnius Mama Jazz“ aistruoliai renkasi vis kitoje Vilniaus erdvėje pasiklausyti rinktinių džiazo projektų – taip šventės laukti lengviau. Projektus pristato jaunoji Lietuvos džiazo karta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-11 14:13, atnaujinta 2018-02-15 12:50

Kovo 13 dieną ciklas „13“ įžengs į restoraną „Neringa“- čia vyks jau ketvirtasis koncertas. Ko gero, daugeliui tai bus pirmoji pažintis su netradiciniu trio „Baroque Contempo“, kuriame muzikuoja klasikinio ir džiazo vokalo atstovės – LMTA magistrantės Karolina Glinskaitė ir Silvija Pankūnaitė bei universalus, klasikinio fortepijono ir džiazo improvizacijos studijas baigęs pianistas Vytis Smolskas.

Baroko ir džiazo sintezė nėra dažnas scenos reiškinys. Kas įkvėpė atlikėjus tokiam projektui? „Baroko muzika žavi didybe ir kartu grakščiu lengvumu, ramybe ir bravūriškumu. Mūsų projektas įdomus savo skambesiu – jame klasikinė ir džiazo harmonija papildo viena kitą, kuria žavią visumą.

Tokių skirtingų iš pažiūros žanrų sąlyčio paieškos galiausiai atskleidžia, kad viskas pasaulyje yra susiję – klasika puikiai draugauja su džiazu, muzika yra vienalytė. Aišku, „Baroque Contempo“ skambesys perteikia ir kiekvieno mūsų charakterį, vaizduotės spalvas. Bandydami suderinti senąjį muzikos pasaulį su šiuolaikiniu, mes tarsi skatiname ir kitus siekti tolerancijos, dvasinės harmonijos,“ – dalijosi mintimis klasikinį vokalą studijuojanti Karolina.

Pasak džiazo vokalistės Silvijos, apipinančios baroko arijas spalvingomis improvizacijomis, džiazas išryškina baroko muzikos grožį. Šis projektas atveria dainininkei naują kūrybos erdvę.

V.Smolskus subtiliai suvienija du iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus muzikos stilius. Bet iš tikrųjų baroko muzika ir džiazas turi daug bendro. Tai kupina improvizacinio polėkio, atvira kaitai, spinduliuojanti akimirkos nuotaiką muzika.

Trio „Baroque Contempo“ unikalus tuo, kad atlikėjai trokšta atskleisti impulsyvųjį, o ne įmantrųjį ir patetiškąjį baroko muzikos pradą. Tai -. barokas be perukų.

„Vilnius Mama Jazz“ ciklo „13“ dalyviai trio „Baroque Contempo“ koncertuos restorane „Neringa“ kovo 13 d. 19 val. Staliukų rezervacija +370 5 261 4058

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.