Holivudas jau laukia R.Šepetys romano ekranizacijos

Į JAV kino teatrus jau šią savaitę atkeliaus naujasis scenaristo Beno Yorko Joneso ir režisieriaus Drake‘o Doremuso darbas „Breathe In“, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko žinomi aktoriai Guy Pearce‘as ir Felicity Jones. Per praėjusią savaitę Niujorke vykusią premjerą prie romantinės dramos „Like Crazy“ (liet. „Kaip pamišę“) anksčiau drauge dirbę kūrėjai susilaukė daugybės kolegų komplimentų. Netrūko kalbų ir apie būsimą B.Y.Joneso darbą – Rūtos Šepetys romano „Tarp pilkų debesų“ (angl. „Between Shades of Gray“) ekranizaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-24 20:44, atnaujinta 2018-02-15 03:52

Su sėkminga premjera scenaristą pasveikino ir naujojo projekto kūrybinė grupė – pati R.Šepetys, būsimo filmo režisierius Marius Markevičius ir prodiuseris Žilvinas Naujokas. Rašytoja neslėpė džiaugsmo, kad jos romano ekranizacijai scenarijų rašo būtent talentingas ir sparčiai pripažinimą Holivude pelnantis B.Y.Jonesas.

 „Sveikiname, Benai, esame labai laimingi, galėdami dirbti su tavimi“, – po renginio džiugių emocijų neslėpė R.Šepetys.

Pats B.Y.Jonesas dėkojo kolegoms ir teigė, kad kaipmat po premjeros jis trauks vėl į Los Andželą, kur jau laukia nauji darbai, vienas pagrindinių – „Tarp pilkų debesų“ ekranizacijos scenarijus.

„Nemažai žmonių teiravosi manęs ir apie knygą, ir apie mūsų projektą, buvo nuostabus vakaras. Labai dažnai užtrunka ne vienerius metus, kol filmas nuo pirmos idėjos pasiekia ekranus. Džiaugiuosi, kad „Breathe In“ pradėjo naują gyvenimą. Nekantriai laukiu, kai tas pats atsitiks su „Tarp pilkų debesų“ ekranizacija. Buvo puiku sulaukti daugybės klausimų, malonu, kai žmonės domisi ir nekantriai laukia kas bus toliau“, – po premjeros kalbėjo B.Y.Jonesas.

Nors norą įsigyti teisę ekranizuoti 2011-aisiais išleistą R.Šepetys romaną „Tarp pilkų debesų“, kuris yra patekęs į „New York Times“ bestselerių sąrašą, buvo pareiškę žinomi Holivudo rinkos žaidėjai, romano autorė pasirinko darbą su lietuvių komanda – JAV gimusiu lietuvių kilmės režisieriumi ir prodiuseriu Mariumi Markevičiumi („Kita svajonių komanda“) ir prodiuseriu Žilvinu Naujoku („Tadas Blinda. Pradžia“, „Gustavo nuotykiai“).

Kelią į skaitytojų širdis visame pasaulyje atradusi 15-metės lietuvės Linos ir jos mamos bei brolio tremties 1941-aisiais istorija šiuo metu jau yra išleista 40-yje šalių net 36-iomis kalbomis. Apie „Tarp pilkų debesų“ svarbą JAV byloja ir tai, kad romanas buvo įtrauktas į mokyklų skaitymo programą net 21-oje JAV valstijoje, o knygą leidžia didžiausias pasaulyje knygų leidėjas kompanija „Penguin“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę