Ekskursijos tema - laidojimo papročiai

Mirties tema jaudino visų epochų žmones. Mirties akivaizdoje susimąstoma apie gyvenimo prasmę, asmens atminimą, nuveiktus darbus, išliekančius ženklus. Kovo 28 d., penktadienį, 16 val. Bažnytinio paveldo muziejus Vilniuje kviečia į ekskursiją „Memento mori: laidojimo tradicijos Vilniaus katedroje ir Sapiegų mauzoliejuje“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-25 16:22, atnaujinta 2018-02-15 03:20

Ekskursijoje bus kalbama apie tai, kaip ilgainiui kito mirties suvokimas, laidojimo tradicijos ir papročiai, kokią žinią amžininkams ir ateities kartoms siekė perteikti antkapiai ir epitafijos.

Vilniaus katedros požemiuose laukia valstybės ir Bažnyčios istorijai nusipelniusių asmenų palaidojimo kriptos, istorijos apie pamirštas ir dar neatrastas kapavietes.

Sapiegų giminės mauzoliejuje apžiūrinėdami prabanga ir elegancija dvelkiančius monumentalius garsios šeimos antkapinius paminklus, ekskursijos dalyviai aptars laidojimo tradicijas, baroko epochos žmonių požiūrį į mirtį ir ruošimąsi pasitikti lemtingą akimirką.

Užsakovų galią, turtą ir subtilų meninį skonį liudijančius Sapiegų antkapius kūrė iš Italijos atvykę skulptoriai. Tuo metu klestinčiame Vilniuje iš svetur atvykę įvairių sričių menininkai turėjo progų atskleisti savo talentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.