Kanados cirko spektaklyje - akrobatika, teatras, šokis

Lapkričio mėnesį Lietuvoje lankysis pasaulinio garso cirko trupė „Cirque Éloize“. Šiuolaikinio Kanados cirko trupė Lietuvos žiūrovams pristatys pasirodymą „Cirkopolis“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-25 19:21, atnaujinta 2018-02-15 03:14

Trupė „Cirque Éloize“ susikūrė 1993 m. Nuo tada ji ne tik stebina pasaulį savo pasirodymais, bet ir kuria šiuolaikinio cirko įvaizdį. Jų spektakliai verčia cirką menu. Žadą atimantys pasirodymai kuriami derinant akrobatinius atlikėjų sugebėjimus, teatrą ir šokį.  Visi „Cirque Éloize„nariai yra diplomuoti cirko atlikėjai. Ne vienam jų teko dirbti ir Lietuvoje jau viešėjusioje cirko trupėje „Cirque du Soleil“.

Į Lietuvą trupė atveš naujausią savo kūrinį „Cirkopolis“. „Cirkopolis“ – tai kryžkelė, kur susikerta vaizduotė ir tikrovė, individualumas ir bendruomenė, apribojimai ir galimybės. Tai pasirodymas, įkvėptas poetiškumo, cirko artistų meistriškumo ir humoro, todėl jis yra rimtas ir linksmas kartu“, – tikina „Cirque Éloize“ kūrybos vadovas ir vienas „Cirkopolio“ režisierių Jeannot Painchaud.

Įspūdinga šou scenografija, originali muzika ir vaizdo projekcijos akimirksniu įtrauka į monotonišką skubančio miesto gyvenimą. Tai tarsi mašina, žlugdanti individualumą ir asmenybę. Spektaklio herojams tenka kovoti prieš rutiną, ieškoti savęs ir stoti prieš įvairius industrinio miesto iššūkius. Tai fantazijos ir realybės samplaika, kurioje atsiskleidžia individualumas, asmenybė ir gyvenimo džiaugsmas. Visa tai kuriama per dramaturgiją ir neeilinius akrobatinius sugebėjimus. Žongliravimas, lankstumas,  oro akrobatika, šokis su „Cyr“ lanku – visa tai ir dar daugiau žiūrovų laukia šiuolaikinio cirko pasirodyme „Cirkopolis“.

Cirko spektaklį „Cirkopolis“ Lietuvos publika galės išvysti lapkričio 16 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune, lapkričio 20 d. „Siemens“ arenoje, Vilniuje ir lapkričio 22 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.