Už aukcione surinktas lėšas vaikai su negalia aplankys Vilnių

Klaipėdoje vykstanti pirmoji Baltijos dizaino mugė bus tradicinė. Mugės rengėjus ir dalyvius nudžiugino lankytojų gausa ir susidomėjimas – jie ne tik pirko, bet ir apipylė kūrėjus daugybe klausimų. Renginys taip pat tapo puikia proga susipažinti ir pabendrauti patiems kūrėjams.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 30, 2014, 2:18 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:21 AM

„Jau senokai kirbėjo idėja parodyti, kad Lietuvoje yra puikių kūrėjų, kad čia gera kurti. Ne kartą apie tai kalbėjomės su savo bičiuliais. Atėjo metas visu tuo pasidalyti su kitais“, – sakė kaunietė Asta Kavaliauskaitė, sumaniusi pirmąją dizaino mugę surengti Klaipėdoje.

Mugė šurmuliavo visą šeštadienį „Amberton Klaipėda“ viešbučio konferencijų centre ir tęsis sekmadienį. Į ją suvažiavo maždaug pusšimtis dalyvių iš visos Lietuvos. Jie pristatė originalius drabužius, juvelyrikos darbus, kvepalus, papuošalus, tapybos, grafikos kūrinius, suvenyrus, originalias dovanas, interjero idėjas, nekasdieniškus skanumynus.

Šiems išradingiems kūrėjams kartais pritrūksta tinkamų erdvių – gatvės mugėse ir turguose jiems ne vieta, parduotuvėse ir salonuose jų kūryba tarsi ištirpsta tarp kitų prekių.

Baltijos dizaino mugė – ne tik turgus: vyko įvairūs pristatymai, meno dirbtuvės, šokolado degustavimas, koncertavo iš gastrolių Norvegijoje grįžę grupės „Subtilu-Z“ muzikantai.

Šeštadienio vakarą buvo surengtas meno kūrinių labdaros aukcionas. Verslininkas Antanas Guoga ne tik įsigijo keletą kūrinių, bet ir ragino kitus negailėti aukų kilniam tikslui. Pavyko surinkti 5370 litų. Šie pinigai bus skirti Klaipėdos regos centrui. Vaikai su regos negalia galės aplankyti Vilnių.

Labdaros aukciono idėją iškart parėmė ir mugės globėja tapo Inga Grubliauskienė, Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žmona.

A.Guoga pakvietė į Vilnių vyksiančius vaikus užsukti pas jį į Anupriškės kaimą šalia Trakų ir pažadėjo jiems visokių linksmybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.