Prasideda S.Vainiūno tarptautinis muzikų konkursas

Kovo 31-balandžio 6 dienomis rengiamas Stasio Vainiūno tarptautinis pianistų ir kamerinių ansamblių konkursas, šiemet skiriamas iškilaus Lietuvos kompozitoriaus 105-osioms gimimo metinėms.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:00 AM

Konkursas sukvies 45 jaunuosius pianistus bei 26 kamerinius ansamblius iš 22 šalių.

Muzikus vertins žiuri, kurią sudaro garsūs pedagogai bei muzikantai iš Prancūzijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos, Lietuvos, Austrijos, Olandijos ir Japonijos. Geriausiems pianistų ir kamerinių ansamblių (duetų, trio ir kvintetų) konkursų atlikėjams bus skiriama po 3 laureatų premijas ir diplomus.

Anot vieno konkurso rengėjo - Tarptautinių kultūros programų centro Kultūros sklaidos skyriaus - vadovės Kristinos Agintaitės, apie S.Vainiūną 1941 metais rašęs lietuvių kompozitorius ir muzikos kritikas Vladas Jakubėnas teigė, kad jis yra tikras pianistas, virtuozinės briliantiškos technikos, temperamentingas ir mokantis sudominti publiką.

„Nenuostabu, kad jo – kaip nugalėtojo – figūra yra giliai įsirėžusi ir Lietuvos muzikos istorijoje. Džiaugiamės, kad jo vardo konkursas jau beveik pusę šimtmečio yra puiki platforma jauniesiems muzikantams išmėginti savo jėgas tarptautiniu mastu“, – teigia ji.

Nuo 1965-ųjų rengiamą konkursą taip pat rengia Kultūros ministerija ir Muzikos ir teatro akademija. Renginį globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

S.Vainiūnas yra pirmasis lietuvis, tapęs tarptautinio konkurso laureatu. Tai įvyko 1933-iaisiais metais Vienoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.