Spektaklis „Mistras“ Baltarusijoje įvertintas Didžiuoju prizu

Mogiliove, Baltarusijoje, vykusiame devintajame tarptautiniame jaunimo teatro forume „M.art.kontakt-2014“ Didįjį prizą laimėjo režisieriaus Rimo Tumino pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę pastatytas Vilniaus mažojo teatro spektaklis „Mistras“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2014, 7:48 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:42 PM

Tarptautiniame teatro forume dalyvavo teatrai iš Vokietijos, Anglijos, Rusijos, Ukrainos, Lenkijos, Baltarusijos, Italijos, Bulgarijos ir Lietuvos.

„Mistras“ pastatytas 2010-aisiais. Spektaklyje siūloma netradiciškai pažvelgti į garsias istorines asmenybes, nešabloniškai pasvarstyti apie lietuvių tautos tapatybę, jo centre – Adomo Mickevičiaus biografija ir likimas.

„Spektaklis yra apie kelionę namo, kelionę į gimtinę. Tai amžina, besikartojanti tema. Namų, tėvynės, laisvės, grožio ilgesys. Kuo arčiau kelionės pabaiga, tuo ilgesys didesnis. Ir kuo aiškiau suvoki, kad daug kas bus pasikeitę, tuo brangiau, reikšmingiau visa tai atrodo – gimtosios žemės grumstas, kvapas, garsas“, – apie „Mistrą“ yra sakęs jo režisierius.

Balandį spektaklis bus rodomas Vilniuje ir Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.