Šv.Kotrynos bažnyčia virs muzikos kavine

Balandžio 3 d. Šv.Kotrynos bažnyčia Vilniuje trumpam taps „muzikos kavine“, kurioje skambės braziliškų, rytietiškų, klasikinės, bliuzo, džiazo muzikos elementų persmelkti kūriniai, susiliejantys į darnią visumą. „Café musicale“ (liet.„muzikos kavinė“) – tai gitaristo Chriso Ruebenso įkvėptas projektas, sudėtas į ilgai brandintą kompaktinę plokštelę „The Yellow Duck“, kuri bus pristatyta per šį vakarą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 31, 2014, 9:50 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:38 PM

Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis belgas – Ch.Ruebensas puikiai žinomas gitaros muzikos gerbėjams. Jis ne tik puikus atlikėjas, kompozitorius, bet ir aktyvus pedagogas, mielai besidalijantis savo patirtimi su jaunaisiais instrumentininkais. Gitara susižavėjęs nuo devynerių, iki šiol jos nepaleidžia iš rankų ir prisipažįsta turintis dar galybę įvairiausių idėjų.

Ieškodamas naujo skambesio atlikėjas 2012 m. subūrė džiazo, popso, pasaulio muzikos atstovus, šiandien žinomus „Chris Ruebens Ensemble“ vardu. Be jo paties, kolektyve groja multiinstrumentininkas Saulius Petreikis, klavišininkas Vytautas Bikus ir perkusininkas Andrius Kairys.

Muzika turi labai daug spalvų. Skirtingi jos žanrai leidžia perteikti įvairių garsų, nuotaikų, suteikia daugiau galimybių improvizuoti. Nespraudžiame muzikos į vienokius ar kitokius rėmus, o kaip tik siekiame klausytoją nustebinti įdomiausiomis muzikinėmis variacijomis“, – sako Ch.Ruebensas.

2013 m. „Chris Ruebens Ensemble“ surengė koncertų turnė Lietuvoje ir Belgijoje bei išleido pirmąją kompaktinę plokštelę  „The Yellow Duck“, kuri nominuota viso pasaulio muzikantams skirtuose Nepriklausomos muzikos apdovanojimuose (The Independent Music Awards, IMA). Tryliktą kartą rengiamų apdovanojimų rengėjai skelbia, kad pretendentai buvo atrinkti iš tūkstančių atlikėjų, kuriančių Amerikoje, Azijoje, Afrikoje, Australijoje, Grenlandijoje ir Europoje.

Į geriausio instrumentinio albumo kategoriją pateko dar keturios grupės iš Kalifornijos, Aliaskos, Virdžinijos. Nominantus atrinko ir nugalėtojus skelbs žinomi muzikos pasaulio atstovai.

Įvertinti prestižiniams muzikos apdovanojimams nominuoto albumo kūrinius, atliekamus „Chris Ruebens Ensemble“, bus galima balandžio 3 d. 19 val. Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.