Aktoriai virs dainuojančiais Shakespeare'ais

Jaunimo teatras pradėjo dainuojančių aktorių koncertų ciklą „Dainuojantis Shakespeare'as“. Iki metų pabaigos koncertus surengs įvairių kartų, skirtingų žanrų kūrinius atliekantys aktoriai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:50 PM

Idėja paįvairinti repertuarą, pasak teatro Literatūrinės dalies vedėjos Gintės Pranckūnaitės, kilo seniai. Be to, tai bus graži įžanga į teatro penkiasdešimtmečio minėjimo renginius.

„Dainuojantis Shakespeare'as“ todėl, kad jis yra tapęs teatro dievaičiu. Norime, kad tas dievaitis simbolizuotų kūrybiškumą. Mes siekiame, kad per muziką ateitų žmonės į teatrą, žinotų, kad Williamas Shakespeare'as buvo labai kūrybiška asmenybė“, – sako G.Pranckūnaitė.

Rengėjai ketina neapsiriboti vienu žanru. Nors įprasta manyti, kad aktoriai yra bardai, koncertų bus įvairiausių. Žiūrovas, pasak G.Pranckūnaitės, turės galimybę pamatyti, kiek talentų turi aktoriai.

Koncertų ciklą pradėjo aktorius Viačeslavas Mickevičius. Jis didžiausią dėmesį skiria tekstams, jo melodijos nesudėtingos, o save apibūdina kaip tikrų tikriausią bardą.

Pasak jo, kartais norisi pabūti režisieriumi pačiam sau, kad niekas nesėdėtų paskutinėje eilėje ir nežiūrėtų, ką padarei ne taip. Būtent todėl, pasak V.Mickevičiaus, aktoriams svarbu atlikti ir kitokį vaidmenį.

„Aktorius teatre yra trečiarūšis. Pirma – pjesė, tada režisierius, tada aktorius. Aktorius kartais nori įrodyti, kad yra ne tik atlikėjas, bet ir kūrėjas“, – sako V.Mickevičius.

Iki metų pabaigos „dainuojančiais Shakespeare'ais“ pabus Vidas Bareikis, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir dar daugybė muzikuojančių aktorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.