Z.Ibelhaupto ir R.Rikterės fortepijoniniam duetui - 25 metai

Pianistai Rūta Rikterė ir Zbignevas Ibelhauptas duetu groja nuo 1989 metų. Minint scenoje kartu praleistą 25-metį, trečiadienį Filharmonijoje rengiamas išskirtinis dueto pasirodymas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2014, 4:02 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:47 PM

Per ilgą kartu nueitą kelią duetas skambino rečitalius Šveicarijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Slovėnijoje, Airijoje, Kanadoje, Japonijoje, dalyvavo šiuolaikinės muzikos festivaliuose Lietuvoje ir kitose Europos šalyse, svarbiuose Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginiuose užsienyje. Jo koncertai transliuoti Lietuvos bei Europos radijo stočių programose, įgrota nemažai radijo ir televizijos įrašų, išleistos kompaktinės plokštelės. 1997 metais šio fortepijoninio dueto menas buvo įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

Fortepijoninis duetas sukaupė įvairų ir įdomų repertuarą, apimantį laikotarpius nuo baroko iki mūsų dienų. Ansamblis į savo programas visuomet įtraukia retai atliekamų opusų, plačiai propaguoja XX a. muziką. Muzikantai daug dėmesio skiria ir šiuolaikinei lietuvių muzikai, yra daugelio mūsų kompozitorių kūrinių iniciatoriai bei pirmieji atlikėjai.

Z.Ibelhauptas yra Muzikos ir teatro akademijos profesorius, nuo 2011 metų – jos rektorius. R.Rikterė yra šios akademijos Fortepijono katedros profesorė.

Jubiliejinėje dueto programoje susipins gražiausi romantizmo simfoninės muzikos opusai, aranžuoti dviem fortepijonams bei XX amžiaus pradžios kompozitorių muzika. Programoje skambės Richardo Wagnerio, Arnoldo Baxo, Ferenco Liszto, Gustavo Holsto ir Maurice'o Ravelio kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.