Biblioteka: M.Stevensonas. „Optimisto kelionė į ateitį“

Markas Stevensonas (Markas Stivensonas, g. 1971 m.) – britų rašytojas, verslininkas, kriptografijos specialistas, mąstytojas futurologas, pusiau profesionalus muzikantas, ir... humoristas. 1992 m. su pagyrimu baigė Salfordo universiteto informacinių technologijų specialybės studijas.

Kiek ir kaip gyvensime – knygoje „Optimisto kelionė į ateitį“.
Kiek ir kaip gyvensime – knygoje „Optimisto kelionė į ateitį“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2014, 2:53 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:29 PM

Karališkosios Menų draugijos, kuriai priklausė ar priklauso tokios asmenybės, kaip Charlesas Dickensas, Benjaminas Franklinas, Stephenas Hawkingas, narys.  

Pasak autoriaus, parašyti šią knygą – naujausių medicinos, fizikos, kompiuterijos, robototechnikos ir aplinkosaugos laimėjimų apžvalgą – jį paskatino staigus ir netikėtas suvokimas, kad jis pats yra mirtingas, ir nenugalimas noras sužinoti, kaip teks nugyventi likusią gyvenimo dalį.

Tad autorius išsiruošia į kelionę. Jis aplanko Oksfordą, susitinka su transhumanistais (tais, kurie ketina gyventi amžinai), Bostoną, kur susipažįsta su robotu (ne tik mąstančiu, bet ir išgyvenančiu nuotaikų kaitą), dalyvauja povandeniniame ministrų kabineto posėdyje Indijos vandenyne, Australijoje susiginčija su protingiausiu krūmynų ūkininku, Mohavio dykumoje domisi turistinių kelionių į kosmosą galimybėmis, maža to, gilinasi į nanotechnologijų ir biotechnologijų potencialą, laukia komunikacijų revoliucijos, duoda tirti savo genomą ir bando visa tai suprasti.

Markas Stevensonas. Optimisto kelionė į ateitį: kiek ir kaip mes gyvensime. Iš anglų kalbos vertė Vytautas Grenda. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 390 psl.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.