Ukmergės kultūrininkai gatvėmis ėjo išdidžiai iškėlę galvas

Ukmergės rajono kultūros darbuotojai vieninteliai šalyje savitai mini balandžio 15-ąją - Pasaulinę kultūros dieną. Tradiciškai jau šešerius metus iš eilės jie išeina į miesto gatves ir aikštes, taip primindami apie save.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Apr 15, 2014, 4:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:58 PM

„Nors vieną kartą per metus visi keliai atviri kultūrai – policija sustabdė gatvėse eismą ir mes einame išdidžiai iškėlę galvas, tikėdami, kad bent šią dieną yra susimąstoma apie kultūros svarbą žmogaus gyvenime.

O juk paprastai mes tik esame „pagalbinė priemonė“ renginiams ir koncertams organizuoti, padėti valdžiai ir menininkams“, - žingsniuodamos šventinėje eisenoje kalbėjo ukmergiškės kultūros įstaigų darbuotojos.

Kai kurios jų net buvo susigraudinusios.

Apie 200 spalvingai pasipuošusių ir gerai nusiteikusių rajono bibliotekininkų, muziejininkų, kultūros centro ir filialų darbuotojų, tautodailininkų, literatų, muzikantų pražygiavo nuo Vlado Šlaito viešosios bibliotekos iki Kultūros centro.

Čia iškilmingai buvo iškelta Taikos vėliava, reiškianti taikos per kultūrą idėją ir pasiryžimą saugoti bei puoselėti dvasines ir materialines kultūros vertybes.

Vėliavos baltame fone esantys trys raudoni skrituliai, apjuosti raudonu žiedu, simbolizuoja trejybę: meilę, gėrį ir grožį.

Po to visi susirinko į Kultūros centro salę, kur buvo apdovanoti labiausiai nusipelnę praėjusiųjų metų rajono kultūros atstovai ir projektai.

Geriausio metų rajono kultūros darbuotojo vardas buvo suteiktas Reginai Zabielienei, Ukmergės kultūros centro tautinių šokių kolektyvo vadovei, kuri per daugiau nei 30 darbo metų yra išugdžiusi per tūkstantį šokėjų.

Sėkmingiausiu rajono kūrėjo kūrybiniu projektu paskelbtas moterų vokalinis ansamblis „Cantilena“, kuris pernai Ispanijoje vykusiame chorų festivalyje „Canta al Mar“ buvo apdovanotas sidabro medaliu. Šiame renginyje dalyvavo 41 kolektyvas iš 19 pasaulio šalių.

R.Zabielienė ir ansamblio „Cantilena“ vadovė Daiva Petrikienė apdovanotos 1000 litų premijomis.

Taip pat buvo paskelbtas ir Metų kultūros mecenatas. Juo pripažintas Ukmergės vartotojų kooperatyvas - nuolatinis rajone vykstančių kultūros renginių rėmėjas.

Ukmergės vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei įteiktas Ukmergės krašto menininko dailės kūrinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.