Filmo „Vienatvės gaudesys“ herojė - rašytoja J.Skablauskaitė

Ar norite patirti tikro menininko kasdienybę, sužinoti apie jo gyvenimą po spalvingų viešumo antraščių ir garbinančios  auditorijos plojimų? Naujas režisierės Agnės Marcinkevičiūtės filmas „Vienatvės gaudesys“ žiūrovą pakvies į paslaptingos rašytojos Jolitos Skablauskaitės pasaulį jau trečiadienį, gegužės 7-ąją, 19 val.

Apie rašytoją J.Skablauskaitę sukurta dokumentinio filmo „Vienatvės gaudesys“.
Apie rašytoją J.Skablauskaitę sukurta dokumentinio filmo „Vienatvės gaudesys“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2014, 12:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:53 AM

Šį kartą A.Marcinkevičiūtė gilinasi į rašytojos būtį ir jos mintis kuriant romaną  „Žiežulės“, kuris jau pateiktas leidyklai ir netrukus  pasieks skaitytoją kaip vienuoliktoji J.Skablauskaitės knyga. Skaitytoją pakeri Jolitos romanuose sukurtas mįslingas pasaulis.

Kas yra to keisto pasaulio kūrėja, iš kur tokia fantazija ir įtaiga? Pati rašytoja teigia, kad tikrovė yra slogi, niūri, niekinga, beprasmė - reikia pakilti virš tikrovės.

J.Skablauskaitė iš pirmo žvilgsnio stebina savo abejingumu buičiai, liguistu jautrumu netgi vėjo dvelksmui. Ji - nedidelio ūgio, trapi, nenusakomo amžiaus moteris. Bet artimiau su ja susipažinę būsime priversti sutikti, kad Jolita yra labai stipri jauna keliautoja, įveikianti beribius atstumus laike ir erdvėje, o jos vienkiemis pilnas menininkės sukurtų žmonių bei kitokių esybių. Ir tada patikėsime išlaisvinančia kūrybos galia.

Filmą sukūrė  „Studija 2“, režisierė A.Marcinkevičiūtė, operatorius A.Kemežys, kompozitorius T.Petrikis. Filmo „Vienatvės gaudesys“ premjera gegužės 7 d. 19 val. „Skalvijos“ kino centre Vilniuje (A. Goštauto g. 2/15).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.